ЦСКА с бронзовите отличия след петгеймов сблъсък с ЛевскиОтборът на

...
ЦСКА с бронзовите отличия след петгеймов сблъсък с ЛевскиОтборът на
Коментари Харесай

Марица стана шампион при девойките U18 след драматична битка с ЦПВК

ЦСКА с бронзовите оценки след петгеймов конфликт с Левски

Отборът на Марица (Пловдив) завоюва шампионската купа в Държавното състезание по волейбол на България за девойки под 18 години.

Финалният шампионат се организира в столичната зала „ Васил Симов “.

В разногласието за златото пловдивчанки надиграха след петгеймова борба ЦПВК (София) 3:2 (25:13, 25:11, 23:25, 22:25, 15:10).

Така Марица е новият - остарял първенец, откакто отбрани купата си от предходната година в тази възраст.



Пловдивският клуб продължава златната си серия в женското направление, откакто завоюва купата при дамите и Купа България, а по-късно победи на върха и при девойките под 20 години.

Финалът предложи страхотна борба, обрати и борбеност до дъно. Той бе повтаряне на дуела в груповата фаза сред двата отбора, в Марица още веднъж завоюва с 3:2 и приключи като отличник в своя поток. За повторно маричанки демонстрираха повече резистентност в решителния пети гейм и постановиха волята си, като победиха с купата.

Волейболистките на ЦПВК приключват със сребърните медали. За полицейския клуб това е поредна стъпка във възходяща линия в девическото направление и първи сребърен орден в тази възраст.



В дребния край домакините от ЦСКА победиха Левски София с 3:2 (17:25, 16:25, 25:18, 25:22, 25:11). " Червените ", които изгубиха трагично полуфинала с ЦПВК с 2:3 гейма, изоставаха с 0:2 във безконечното дерби, само че откриха сили и воля, като направиха цялостен поврат в мача за крайния триумф.



Така армейките приключиха с бронзовите оценки, а „ сините “ оформиха финалната четворка.



Крайно класиране за девойки под 18 години

1 Марица (Пловдив)

2 ЦПВК (София)

3 ЦСКА

4 Левски София

5 Локомотив 1929 (София)

6 Славия

7 Казанлък

8 Хебър (Пазарджик)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР