ЦСКА разгроми Ботев (Враца) с 4:0 в двубой от 21-ия

...
ЦСКА разгроми Ботев (Враца) с 4:0 в двубой от 21-ия
Коментари Харесай

ЦСКА разгроми Ботев

ЦСКА разгроми Ботев (Враца) с 4:0 в дуел от 21-ия кръг на Първа лига, игран на стадион „Българска армия“ пред празни трибуни.

Попаденията осъществиха Маурисио Гарсес (26′), Жорди Кайседо (34′) и Юрген Матай (45′) през първото полувреме, а в 75-ата минута Георги Йомов оформи крайния резултат.

Преди срещата Юрген Матай, Георги Йомов, Жорди Кайседо и Стойчо Младенов получиха премиите си след церемонията за Футболист на годината.

„Армейците“ започнаха интензивно, само че рядко стигаха до чиста голова опция. Мухар опитва мерника си от директен свободен удар, само че прати топката високо над вратата.

В 25-ата минута обаче новото попълнение Маурисио Гарсес направи 1:0 с дебютния си гол за ЦСКА. Бразилецът, който за пръв път стартира като титуляр след прехвърлянето си в Борисовата градина, бе изведен самичък против вратаря Костов, преодоля го и на празна врата откри.

Натискът на „червените“ продължи и девет минути по-късно Жорди Кайседо удвои преднината на отбора си с извънредно хубав гол. Еквадорският национал получи топката на границата на наказателното поле, завъртя се и с обмислен удар прати топката в горния десен ъгъл – 2:0 за ЦСКА.

В самия завършек на първото полувреме преднината на „армейците“ стана класическа – Жеферсон центрира от ъглов удар и прати топката на главата на Юрген Матай, който засече за 3:0.

След почивката в игра се появиха Яник Вилдсхут, Калоян Кръстев и Георги Йомов. Именно последният се разписа малко откакто влезе на терена. В 75-ата минута Йомов направи 4:0 след хубав финт против противник и удар по тревата в далечния ъгъл.

До края на срещата „армейците“ можеха да създадат успеха си още по-изразителна, само че Яник Вилдсхут не съумя да се разпише от преференциална позиция. По този метод ЦСКА записа изцяло заслужена победа над Ботев (Враца) с безапелационното 4:0.

Във вторник (2 март) тимът ни посреща Локомотив (Пловдив) в четвъртфинален конфликт от шампионата за Купата на България. Двубоят ще се играе на стадион „Българска армия“ и е с начален час 17:30 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР