ЦСКА разби Ботев Вр и се доближи на точка от върха

...
ЦСКА помете с 4:0 Ботев (Враца) в двубой от 21-ия
Коментари Харесай

ЦСКА помете с 4:0 Ботев (Враца) в двубой от 21-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия" пред празни трибуни. Причината е, че "червените" изтърпяваха наказание, наложено им след мача с Лудогорец пред есента.

"Армейците" започнаха активно, но рядко стигаха до чиста голова възможност. Мухар пробва мерника си от пряк свободен удар, но прати топката високо над вратата. В 25-ата минута обаче новото попълнение Маурисио Гарсес направи 1:0 с дебютния си гол за ЦСКА. Бразилецът, който за пръв път започна като титуляр след трансфера си в Борисовата градина, бе изведен сам срещу вратаря Костов, преодоля го и на празна врата откри.

Натискът на "червените" продължи и девет минути по-късно Жорди Кайседо удвои преднината на тима си с изключително красив гол. Еквадорският национал получи топката на границата на наказателното поле, завъртя се и с премерен удар прати топката в горния десен ъгъл - 2:0 за ЦСКА.

В самия край на първото полувреме преднината на "армейците" стана класическа - Жеферсон центрира от ъглов удар и прати топката на главата на Юрген Матай, който засече за 3:0.

След почивката в игра се появиха Яник Вилдсхут, Калоян Кръстев и Георги Йомов. Именно последният се разписа малко след като влезе на терена. В 75-ата минута Йомов направи 4:0 след красив финт и удар по тревата в далечния ъгъл.

До края на срещата "армейците" можеха да направят победата си още по-изразителна, но Яник Вилдсхут не съумя да се разпише от изгодна позиция. По този начин ЦСКА записа напълно заслужена победа над Ботев (Враца) с категоричното 4:0.

Успехът доближи ЦСКА на само точка от лидера Лудогорец, който обаче е с мач по-малко. Утре шампионите приемат Славия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР