ЦСКА продължава битката си на два фронта с утрешното домакинство

...
ЦСКА продължава битката си на два фронта с утрешното домакинство
Коментари Харесай

Само двама от новите в ЦСКА са печелили трофей

ЦСКА продължава борбата си на два фронта с утрешното домакинство на Черно море в 1/4-финал за купата на България. През тази пролет " алените " се борят да сложат завършек на 15-годишната си суша без шампионска купа, а в по-смелите си фантазии на " Армията " поглеждат и към златен дубъл. Такъв отборът не е реализирал от 1997 година под управлението на Георги Василев-Гочето, когато в състава е актуалният изпълнителен шеф на клуба Филип Филипов.

В преследването на високите цели ЦСКА притегли двуцифрен брой нови футболисти през този сезон, само че обзор на " Тема Спорт " сподели, че измежду тях с трофей през кариерата си могат да се похвалят... едвам двама. Брадли де Нойер подвига купата на Румъния през сезон 2018/19 с Виторул Констанца, като е титуляр в извоювания с 2:1 над Астра Гюргево край. Два месеца по-късно стартира от първата минута и при триумфа с 1:0 над Клуж и печели и суперкупата на страната.

Единствено Жираир Шагоян пък е ставал първенец. Това също се случва през сезон 2018/19, когато той записва 11 мача за Арарат Ереван. И въпреки и всичките да са като запаса и минутите му на терена да са едвам 134, те са изцяло задоволителни с цел да се окичи със златния орден в края на акцията.

Никой от останалите футболисти, привлечени през летния и зимния трансферен прозорец, обаче не е държал трофей над главата си. Те са се подвизавали главно в отбори-средняци, какъвто е норвежкия Сарпсборг, откъдето пристигнаха Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц. Двамата упоменати, както и Галин Минков, Станислав Шопов, Лазар Туфегджич, Дюкенс Назон, Марселино Кареасо и Дауда Бамба се надяват през този сезон с ЦСКА да завоюват първо отличие в своите професионални кариери.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР