ЦСКА привлече 10-то си лятно попълнение в лицето на 28-годишния

...
ЦСКА привлече 10-то си лятно попълнение в лицето на 28-годишния
Коментари Харесай

Сайтът на ФИФА: Томи Юрич напомня за стила на игра на Марк Видука

ЦСКА притегли 10-то си лятно попълнение в лицето на 28-годишния таран Томи Юрич.

Той се отличава със своята физика, висок е 190 см. Това издава и метода му на игра - той е характерен таран. Силният му крайник е десният, само че има значително голове и с левия. Бележи постоянно и с глава. Самият Юрич се разказва по този начин: " През цялата си кариера съм играл като номер 9. Това е позицията, която ми харесва най-вече и на която съм най-ефективен. Играя сносно с тил към вратата, тъй че мога да включвам своите съотборници в офанзивата. Това ми е работата и в националния тим. Не мисля, че владея качествата да съм ефикасен на други позиции ", споделя Юрич.

Той играе във всички 3 срещи на Австралия на международното през 2018 година В формалния уебсайт на ФИФА таранът е разказан по следния метод: " Висок нападател, който играе с тил към вратата, Томи Юрич се трансформира в основна фигура за Австралия. Той непроменяемо започва като номер 9 - роля, която преди беше заемана от Тим Кейхил. Юрич има способността да задържа топката, не му липсват качества и убеденост. Донякъде припомня за стила на игра на Марк Видука. Юрич осъществя 5 гола в международните квалификации, в това число два основни против Саудитска Арабия ".

Големият проблем на нападателя през част от кариера та му са били травмите. Неведнъж е имал болки в адукторите, a в престоя си Люцерн (2016-2019) е късал мускул и е страдал от контузия на коляното. Именно здравословните проблеми са лимитирали опцията му да играе по-редовно и в известна степен са спънали развиването му.

Юрич има забавна история, като е роден в Австралия. Баща му е босненец, който живее в Хърватия, след което емигрира в страната континент. Майка му е хърватка. Заради това и нападателят има паспорт от европейската страна, тъй че не заема квота отвън Европейски Съюз. Юрич приказва свободно хърватски и британски, тъй че няма да има проблем с връзката в ЦСКА. За последно на " Армията " играха хървати през 2014/15 година -Тончи Кукоч и Марин Оршулич.

" Когато съм в Хърватска, се усещам като австралиец. Когато съм в Сидни, се усещам като хърватин. Аз съм жител на света, само че в Австралия заобичах футбола ", споделя Юрич. Когато е на 10, татко му подмята имитация, която го стимулира да се занимава професионално: " Синко, искаш ли някой ден 50 000 фенове да ти скандират името? ". Юрич стъпва за първи път в Хърватска чак на 15 години и татко му го урежда на проби в Динамо Загреб. " Бързо си пролича, че съм надалеч от нужното равнище като качество и физическа подготовка ", споделя Юрич.

Той обаче се завръща в Хърватска. " Година по-късно, когато бях на 16, татко ми ме попита: " Вярваш ли, че можеш да станеш професионален футболист? ". Аз му отговорих типично по балкански: " Разбира се ". " Тогава се връщаме в Хърватска ", сподели ми той. И тъкмо това се случи ", споделя нападателят.

Юрич прекарва 5 години в Хърватска, където играе за по-скромни тимове, само че не съумява да се наложи като корав титуляр. В последна сметка взема решение да смени средата и през февруари 2012-а се връща в Австралия - в Аделаида Юнайтед. На 28 юни 2013 година получава и първата си повиквателна за националния тим на Австралия. Обаждат му се по телефона, а таранът първо затваря, тъй като си мисли, че някой си прави подбив с него. Когато схваща, че желанията на щаба са съществени, той се ентусиазира: " Помислих си за Тими Кейхил, който шие гол след гол за Австралия. Помислих си и за Марк Видука, който също като мен имаше хърватски корени. Представих си по какъв начин Видука носи екипа на Австралия в зелено и златисто с номер 9. Мамка му, щях да стана част от всичко това ", споделя Юрич.

Впоследствие той ще запише 41 мача и 8 гола за Австралия, като измежду жертвите му е Германия за Купата на конфедерациите през 2017-а. Заради травми обаче таранът няма повиквателна през 2019-а. Сега е окуражен да се върне в селекцията, защото през септември започват международните квалификации.
Кариерата му не е била лека, контузиите постоянно са го спъвали, само че не са го съборили. В ЦСКА Томи Юрич се надява да направи рестарт и още веднъж да се върне на огромната сцена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР