ЦСКА претърпя историческо унижение в Европа, губейки с 0:4 от

...
ЦСКА претърпя историческо унижение в Европа, губейки с 0:4 от
Коментари Харесай

ЦСКА е аут от Европа след голям шамар в Румъния - 0:4

ЦСКА претърпя историческо оскърбление в Европа, губейки с 0:4 от румънския Сепси в реванша от Лига на конференциите. Така " алените " напущат шампионата с общ резултат 0:6 и доста размишления за бъдещето си. Днешният неповторим неуспех е " черешката на тортата " при ръководството на ловешкия предприемач Гриша Ганчев в Борисовата градина. Под негово управление от 2015 година насам ЦСКА не завоюва нито една купа и към този момент е неясно копие на тогавашния си искра в Европа.

Футболистите на Нестор Ел Маестро демонстрираха своята уязвимост от първия дуел в София и още веднъж допускаха наивни неточности в защита, от които по отличен метод се възползваха футболистите на Сепси.

В идващия кръг румънският отбор ще има за противник тима на Актобе, който в профил Торпедо Кутаиси.

Едва след няколко секунди игра Санянг и Шафранка се „ хванаха за гушите ”, след нарушаване на румънския футболист против бранителя на „ алените ”, които в днешния дуел играят в напълно черен състезателен екип. След малко спречкване сред двамата, основният рефер ги предизвести устно и ясно сподели, че няма да прави взаимни отстъпки в идната сходна обстановка.

Първата действителна голова опция в мача пристигна още в 4-ата минута, когато домакините извършиха бързо фаул, при който Щефанеску се оказа зад защитата на ЦСКА, напредна по лявото крило и стреля по диагонала, само че за благополучие на Бусато, около вратата му. Българският отбор отговори секунди по-късно, като Дюкенс Назон получи на границата на наказателното поле и стреля, а след рикошет топката излезе в първи ъглов удар.

В 8-ата минута Фаетон също опитва шанса си с отдалечен изстрел, само че топката не затрудни по никакъв метод вратаря на домакините, който улови без проблеми.

Постепенно отборът на домакините съумя да наложи своя жанр на игра и се настани по-трайно в противниковата половина. Удари към вратата на Густаво Бусато обаче липсваха.

В 18-ата минута ЦСКА сподели остаряла уязвимост в защита. Домакините лишиха топката в центъра на терена, а Щефанеску бе изведен зад защитата на „ алените ”. Крилото на Сепси напредна доста добре, навлезе в наказателното поле, където с изключение на защитник на гостите, съумя да финтира и Густаво Бусато. Бразилецът се опита да избие топката от краката на Щефанеску, осъществявайки лек контакт. Футболистът на Сепси се възползва от обстановката и се строполи на земята, а основния рефер сподели бялата точка. Зад топката застана Козмин Матей, който стреля точно в долния десен ъгъл на вратата.

След попадението футболистите на Сепси продължиха да бъдат по-активния отбор на терена, и този който създаваше по-опасните положения в срещата. ЦСКА отговори със слаб удар на Мено Кох с глава, който обаче мина над вратата. 

Едва в 39-ата минута футболистите на Нестор Ел Маестро сътвориха нещо забавно пред противниковата врата. След размяната на няколко бързи паса пред наказателното поле на Сепси, Кареасо получи в пеналта и незабавно комбинира с Назон на точката на дузпата. Нападателят се завъртя и стреля мощно, само че защитник на румънците блокира топката.

В продължението на първото полувреме ЦСКА се опита да упражни териториален напън, който обаче не докара до съществени рискове пред вратата на Роланд Никзули.

На почивката Нестор Ел Маестро предприе смяна в състава си, вадейки от игра Санянг и пускайки на неговото място Тибо Вион. В първите минути на втората част гостите пробваха да пресират своя съперник, а офанзивите на българския отбор най-вече прекосяваха през левия фланг, където застана влезлият на полувремето Вион.

В 59-ата минута Густаво Бусато се отличи с превъзходна демонстрация, с която избави сигурен гол. След неточност в редиците на българския отбор, Паун бе изведен самичък против Бусато и стреля, само че бразилският пазач излезе напред и съумя да отрази изстреля на румънския футболист.

Задачата за ЦСКА стана извънредно сложна в 71-ата минута, когато „ алените ” инкасираха следващ гол във вратата си. Той пристигна след нова неуверена демонстрация на българския отбор в защита. След офанзива отдясно, топката бе центрирана на противоположния фланг, където Турицов разреши тя да мине зад тила му. Там дебнеше Матей, който реши да стреля от въздуха. Ударът му обаче не се получи, топката тупна и попадна право в резервата Адан Аганович, който бе оставен непокрит на няколко метра от голлинията. Нападателят на Сепси стреля несмущаван от никого и порази задачата за 2:0.

Малко по-късно Рондон бе изведен безусловно самичък против Бусато, само че Махмутович направи решителна интервенция директно преди влезлият като запаса футболист да стреля към вратата.

Точка на разногласието на „ Сепси Арена ” постави Варга, който се разписа с красиво осъществяване. Домакините проведоха контраофанзива, която приключи с пас към Варга, появилият се през втората част футболист спря топката на гърди и незабавно по-късно стреля по земя, с цел да остави беззащитен Густаво на българската врата.

В продължението на мача Сепси стигна до втора дузпа, която този път бе направена от Мено Кох. Капитанът сбърка съдбовно, откакто разреши да бъде обикновено финтиран в наказателното поле. Наказателният удар бе трансфорат в гол от Алими.

СЕПСИ – ЦСКА 4:0 (2:0 в първия мач)

1:0 Матей 19` (д)

2:0 Аганович 71`

3:0 Варга 90`

90` Алими 90` (д)

Лига на конференциите, втори квалификационен кръг, реванш

Стадион: „ Сепси Арена “, град Сфънту Георге, Румъния

Рефер: Елдорян Хамити, Албания

Сепси: 1 Никзули, 20 Думитреску, 44 Балаша, 13 Д. Чоботариу, 82 Нинай,  6 Паун, 21 Алими, 8 Йон (77 Аганович), 10 Матей (97 Варга), 11 Щефанеску, 18 Шафранка (99 Рондон)

Старши треньор: Ливиу Чоботариу

ЦСКА: 1 Бусато, 4 Кох, 22 Махмутович, 13 Кордоба, 3 Санянг (15 Тибо Вион), 19 Турицов (20 Дончев), 26 Кареасо, 7 Линдсет (8 Шопов), 14 Хайнц (10 Шагоян), 11 Фаетон (30 Асприля), 9 Назон 

Старши треньор: Нестор Ел Маестро
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР