ЦСКА преговаря с хърватския елитен Горица за левия краен защитник

...
ЦСКА преговаря с хърватския елитен Горица за левия краен защитник
Коментари Харесай

ЦСКА намери заместник на Мазику? Играчът, за който преговарят от Армията е бивш съотборник на Мбапе

ЦСКА договаря с хърватския първокласен Горица за левия краен бранител Шейк Кейта, оповестява CroatianFootballNews в Туитър. 26-годишният малиец има контракт до идващото лято и " армейците " ще би трябвало да се бръкнат с трансферна сума, с цел да си обезпечат правата му. Кейта е корав титуляр за отбора, като през миналия сезон изигра 28 мача, в които не съумя да се разпише. Профилът му е подобен с този на напусналия " Армията " през лятото Брадли Мазику. Бърз е и има афинитет към включванията в офанзива. Притежава положително центриране. За разлика от нисичкия конгоанец, Кейта е висок 180 сантиметра и е по-силен физически.

Роден е в Париж на 16 април 1996 година Част е от юношеските гарнитури на няколко клуба от френската столица, в това число и ФК Париж, а прекарва и 3 години в юношеската академия на Монако, където е в един тим със звездата на международния футбол Килиан Мбапе.

През 2014-а е освободен от монегаските и минава във втородивизионния италиански Виртус Ентела. Дебютира в Серия Б през януари 2015-а, а в идващите две години изиграва 45 турнирни срещи. Това му носи трансфер в Бирмингам, който при започване на 2017 година заплаща 1.7 милиона евро за правата му. " Доволен съм, че се преборихме с няколко италиански клуба, с цел да го притеглим. Всички сме на мнение, че има огромно бъдеще пред себе си ", декларира тогава наставникът на " сините " Джанфранко Дзола. Честите му включвания в офанзива обаче се правят оценка като доста рискови от щаба на бирмингамци, които се борят за оцеляване в Чемпиъншип, и след 10 участия напролет е преотстъпен на Болоня. Не съумява да се наложи и в Серия А, а идващия сезон прекарва чартърен в белгийския Юпен. Договорът му с Бирмингам изтича през лятото на 2020-а и до февруари 2021-а поддържа форма със Салернитана. Тогава подписва с Горица и бързо се трансформира в основна фигура в състава, сочи " Тема Спорт ".

ЦСКА има крещяща потребност от нов ляв бек, откакто константната фигура на този пост в последните 3 сезона Брадли Мазику напусна клуба.
 ЦСКА смени базата в Австрия
ЦСКА смени базата в Австрия

Ето детайлности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР