ЦСКА постигна шестия си успех от началото на сезона в

...
ЦСКА постигна шестия си успех от началото на сезона в
Коментари Харесай

Победи за ЦСКА и Хебър във волейболния елит

ЦСКА реализира шестия си триумф от началото на сезона в волейболния хайлайф. Столичани победиха Дея спорт с 3:2 гейма. Тимът на Сашо Попов се пребори за отличния резултат, като игра доста добре на всеки от детайлите – посрещане, обсада, сервис и офанзива, с цел да пречупи съпротивата на опитния си съперник.

ЦСКА изпусна своите шансове да поведе в мача, откакто в първата част стоеше доста добре на полето. При 15:14 обаче " алените " влязоха в отрицателна серия, позволиха поредност от неточности в офанзива и с нерешително посрещане разрешиха на домакините да извърнат и да затворят скоростно гейма при 25:16.

Втората част бе изрично извоювана от армейците. Гостите ускориха началния удар, бяха много по-уверени в нахлуване и с добра обсада бързо изравниха резултата в мача след 25:19.

В идващите два гейма тимовете си размениха надмощието. Бургазлии още веднъж излязоха напред в резултата при 25:22, само че ЦСКА не се съобщи и след 25:23 вкара срещата в подобаващ тайбрек.
Там солидният сервис на армейците, в комбиниране с доста положителната игра на отбора в отбрана разрешиха на отбора да вземе преимущество от 3 точки в самото начало. Много мощната офанзива на Димитър Димитров, в комбиниране и на неточности от съперника направиха по този начин, че алените да покачат дистанцията и да заслужат успеха след 15:12.

Именно диагоналът бе най-резултатен в мача със своите 38 точки (3 блокади, 3 аса), а Тодор Костов приключи със 18 (5 блока, 1 ас).

В идващия кръг ЦСКА приема в зала „ Васил Симов “ другия бургаски клуб – Нефтохимик. Двубоят е на 5 декември от 18:00 часа.

Шампионът записва 6-а поредна турнирна победа, откакто се наложи над Черно море Варна с 3:0 (25:15, 25:21, 25:22).

Най-резултатен бе немският диагонал Симон Хирш от тима на спечелилите с 18 точки.

Хебър заема 3-ата позиция в класиране с 6 победи, 1 загуба и 17 точки. Черно море е 9-и с 3 триумфа, 5 провали и 7 пункта.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР