ЦСКА посреща Славия в столично дерби от 14-ия кръг на

...
ЦСКА посреща Славия в столично дерби от 14-ия кръг на
Коментари Харесай

Столично дерби в опит на ЦСКА да се върне към победите в Първа лига

ЦСКА посреща Славия в столично дерби от 14-ия кръг на Първа лига в съботния ден. Срещата е от 17:30 часа на стадион "Българска войска " и ще може да го наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT, GONG PLAY, Gong.bg и честотите на Дарик радио.

"Червените " заемат втората позиция в шампионата с актив от 28 точки, а "белите " са на 9-ото място с 16.

През седмицата ЦСКА реализира победа над Ботев Враца за Купата на страната, а голмайсторът на отбора Фернандо Каранга се разписа още веднъж след два мача без гол. След санкции за "червените " се завръща Кристиян Малинов.

ЦСКА ще опита да се върне на победния път и в шампионата, откакто се намира в серия от три следващи ремита.

Славия също продължи напред за Купата триумф 2:1 след продължения против Локомотив Пловдив. "Белите " са в добра форма като в последните 5 кръга реализираха 3 победи и 2 равенства.

В последните си 10 турнирни мача обаче "белите " нямат победа над ЦСКА - 7 загуби и 3 равенства. С травми за столичани са Георги Петков и Георги Йомов. Последният мач сред двата отбора приключи 1:1.

Ивайло Димитров продължава да мечтае за чужбина

Вижте още забавните обстоятелства преди срещата:
- За първи път от август 2013 година ЦСКА е в серия от 3 следващи ремита в шампионата. Тогава, под управлението на Стойчо Младенов, започва сезона с 0:0 против Локо Пд в София, 1:1 с Берое като посетител и 0:0 с Черно море вкъщи. За последно алените записаха 4 поредни ремита от 15-ия до 18-ия кръг в това число на сезон 1980/81 година
- Защитникът на ЦСКА Александър Барт е пред своя мач №150 в Първа лига. Дебютът му бе за Литекс на 9 август 2008 година при успеха с 3:0 над Славия в София, когато игра паралелно до настоящия си съотборник Станислав Манолев.
- За първи път през сезона водачът при голмайсторите Фернандо Каранга изигра 2 следващи турнирни мача, без да успее да се разпише – 0:0 с Пирин Бл и 2:2 с Левски.
- В последните 5 кръга с 3 победи и 2 равенства Славия завоюва повече точки - 11, в сравнение с ЦСКА – 9 (2 победи и 3 ремита).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР