ЦСКА посреща Етър в събота от 17:30 часа в първия

...
ЦСКА посреща Етър в събота от 17:30 часа в първия
Коментари Харесай

Актуалните серии на ЦСКА

ЦСКА посреща Етър в събота от 17:30 часа в първия си мач след спирането в шампионата поради срещите на националните тимове. Армейците ще търсят три турнирни победи до края на есента, с цел да зимуват на върха в класирането. Откриващата задача наподобява лесна - домакинство на последния в таблицата. Преди три седмици болярите сътвориха съществени проблеми на алените във Велико Търново, само че се чака в Борисовата градина да им е много по-трудно да дадат отпор. От една страна възпитаниците на Нестор Ел Маестро надали ще позволен наново толкоз едва показване, а от друга - историята е против виолетовите. Те в никакъв случай не са печелили на стадион " Българска войска " в историята си! От 29 домашен турнирни дуела в противоборството ЦСКА е спечелил 24, а 5 са приключили наедно. Последната му загуба в елита пък датира отпреди близо 30 години - 0:2 на 26 февруари 1994 в Попово.

Успешният баланс против Етър ни дава мотив да погледнем и към други настоящи впечатляващи серии на 31-кратните първенци против сегашни членове на Първа лига. Пирин Благоевград споделя ориста на великотърновци и също в никакъв случай не е печелил на " Армията " от общо 30 пъти. Единственият случай, в който благоевградчани ликуват в Борисовата градина е през март 2009 година, когато отстраняват алените от шампионата за купата на България след тъждество 1:1 и триумф след осъществяване на дузпи.

Единственият сегашен член на елита, против който ЦСКА е безусловно 100-процентов вкъщи пък е Хебър - 5 победи от 5 мача. Преди началото на този сезон отборът в никакъв случай не беше губил точки против пазарджиклии, само че това се промени с нулевото тъждество на " Георги Бенковски " в първия кръг. Така сега салдото сред двата тима е 9 победи за ЦСКА и 1 реми в 10 дуела. Армейците са спечелили всичките си турнирни дуели против досегашния член на елита Септември - 14 триумфа от 14 срещи.

Една от най-впечатляващите серии на 31-кратните първенци е при семействата на Ботев Пловдив. Армейците не са губили от над 38 години у дома против един от обичайно мощните тимове в шампионата. За последно канарчетата бият в Борисовата градина на 2 ноември 1985 година с 3:2, когато към момента носят името Тракия. Следват близо 4 десетилетия, в които жълто-черните по този начин и не съумяват да стигнат до трите точки на " Армията ", а също като Пирин единствената им наслада идва след премахване за купата.

Най-голяма пък е алената доминация против Ботев Враца, що се отнася до актуалните членове на елита. Двата отбора са се срещали общо 67 пъти в шампионата, а преимуществото на ЦСКА е смазващо - 48 победи против едвам 4 за зелените при голова разлика 165-59. Ботев Вр също не е печелил против алените от близо 40 години! На 15 юни 1985 година отборът бие с 3:0 под Околчица с два гола на Емил Маринов и един на Цветан Данов. При последната победа на " Армията " пък актуалният треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро към момента не е бил роден! На 9 август 1975 година врачани печелят с 3:2 в Борисовата градина, само че от този момент насам прекомерно рядко си потеглят удовлетворени от центъра на София след аудиенция на 31-кратните първенци. В момента ЦСКА се намира в серия от 21 триумфа вкъщи против Ботев, измежду които 7:2 на 24 август 1986 година. Тимът е и в поредност от 14 победи над врачани, последната от които бе с 2:0 под Околчица през август.

АКТУАЛНИТЕ СЕРИИ НА ЦСКА СРЕЩУ НАСТОЯЩИ ЧЛЕНОВЕ НА ПЪРВЕНСТВОТО:

* без загуба от Етър вкъщи в историята - 24 победи и 5 равенства от 29 мача

* без загуба от Етър в шампионата от близо 30 години - за последно 0:2 на 26 февруари 1994

* без загуба от Хебър в историята - 9 победи и 1 тъждество в 10 мача

* без загуба от Пирин Бл вкъщи в историята - 24 победи и 6 равенства в 30 мача

* без загуба от Ботев Пловдив вкъщи от 38 години - за последно 2:3 на 2 ноември 1985

* без загуба от Ботев Враца от 38 години - за последно 0:3 на 15 юни 1985 във Враца

* без загуба от Ботев Враца вкъщи от 48 години - за последно 2:3 на 9 август 1975

* 14 следващи победи против Ботев Враца от 2:2 на 6 ноември 2011 година насам .
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР