ЦСКА посреща Белогорие Белгород в двубой от Купата на ЦЕВ

...
ЦСКА посреща Белогорие Белгород в двубой от Купата на ЦЕВ
Коментари Харесай

Александър Попов: Няма невъзможни неща, само да не прегорим

ЦСКА посреща Белогорие Белгород в дуел от Купата на ЦЕВ този четвъртък от 19:00 часа.

Старши треньорът на " алените " Александър Попов разяснява упования, проблеми и очаквания в изявление за " Златен гейм " по " Диема спорт ".

" В четвъртък от 19 часа в зала " Универсиада " следва огромен конфликт. Без никаква пищност можем да назовем нашия противник като един от най-силните в света. За нас е голямо предизвикателство да играем подобен мач предвид на големите компликации, които преодоля нашия клуб в последните години и подобен мач е венец за напъните на целия клуб, освен на състезателите, които ще излязат безусловно да се надиграват с такива звезди, за целия клуб, че играем купа на Европа, че имаме опция да приемем подобен гранд. Това е голяма отговорност, и огромна привилегия в това време да бъдем домакини на подобен огромен тим. "

" Няма непобедими тимове несъмнено, безусловно преди няколко години – 2011-та - победихме още по-титулувания тим на Зенит Казан тук в България, в Самоков надделяхме с 3:2. Няма невъзможни неща. Отборът на Белгород има своите слаби страни. Доколко ние можем да ги използваме, до каква степен ще ни разрешат да играем нашата игра... аз съм треньор, не съм пророк, който може да знае, само че знам, че всеки един играч в тима, всеки един член на клуба желае максимума. Въпросът е и да не прегорим. Трябва този мач, за който сигурно залата ще бъде тясна за нашите почитатели, да се трансформира в бижу за дългогодишните ни старания да спасим армейския клуб. "

" Огромен е казусът с контузените. Лошото е, че преди мач такива неща не би трябвало да се приказват, тъй като нормално ще се одобряват като извинения. Наистина имаме от 2 седмици 4 индивида отвън състава, само че да не се фокусираме върху това. Достатъчно е класата на съперника, нямаме потребност и от лични извинения, всеки един играч ще да даде максимума, че и повече, с цел да забележим на какво равнище сме, " добави Попов.
 Пресконференция на ЦСКА преди мача с Белогорие @@@

" Бюджетът на съветския отбор е колкото на цялата Суперлига взета дружно, пък дори несъмнено и на баскетболната. Чисто финансово, чисто организационно, несъмнено сме надалеч, дали обаче и волейболно сме толкоз надалеч – въпрос с незнайни. При нас е тази отговорност да забележим дали можем да се надиграваме - да, в избрани обстановки, да, в избран гейм. Защо да не играем за победа, несъмнено че ще играем за победа, тъй като това е нашето име, нашият клуб, който обичаме. Така че, ентусиазмът е налице, въпросът са техническите благоприятни условия, психическата подготовка, дали ще ни бъдат задоволителни. "

" Не ми се ще да пожертвам с Ивайло Стефанов, той получи травма в мача с Левски. Вече взе участие в подготвителния развой, само че мисля че ще бъде безразсъдно. Той има огромно предпочитание. Той за такива мачове идва в залата с нас. Не ми се ще за пожертвам и с Пламен Шекерджиев, който направи подвиг, с цел да се върне на игрището. Преди 10 дни се оперира от апендисит, към този момент е в залата и гори от предпочитание да играе, само че би трябвало да взема решение, което няма да бъде елементарно, " сподели още за проблемите в състава Сашо Попов.

" Христо Цветанов, предвид на обстановката, от централен играе посрещач, което за тясната волейболна аудитория уповавам се, че приказва доста за неговите благоприятни условия, тъй като от централен да играеш посрещач се изискват доста механически качества и Христо в два мача в българското състезание се оправя добре. Само че идват Белгород и ще бъде доста комплицирано и за него и за всички нас да играем като еднакъв с еднакъв. Имаме си своите проблеми, само че това е на назад във времето, " продължи наставникът.
 Пресконференция на ЦСКА преди мача с Белогорие @@@

" През такива мачове би трябвало да се минава. Да, разликата в класата сега е голяма, само че ние живеем за това нещо, това е специалността ни, нашият живот. Поне нашият клуб сподели, че с самообладание и с морал може да се случват някои неща, позабравени в България. Надяваме се, живеем за момента, в който ще имаме и подобен тим, който още авансово да е ясно, че ще бъде любимец в подобен мач. Колко време ще ни отнеме не знам, само че работим за това нещо, живеем и мечтаем за това нещо и рано или късно, щом се случват и други неща, ще се случи и това, " приключи оптимистично Сашо Попов.


СНИМКИ: ИВАН ЙОЧЕВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ - ТУК!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР