ЦСКА победи Спартак (Варна) с 1:0 и продължава пътя си

...
ЦСКА победи Спартак (Варна) с 1:0 и продължава пътя си
Коментари Харесай

ЦСКА с малки крачки към голямата цел

ЦСКА победи Спартак (Варна) с 1:0 и продължава пътя си към шампионската купа. От една страна, армейците се изтезаха против последния в класирането и на два пъти бяха избавени от вратаря си Бусато, само че от друга, посоката се съблюдава безупречно, въпреки и с дребни крачки. Защото даже и да наподобяват дребни, през призмата на историята и традициите на клуба, за момента те са изцяло задоволителни в преследването на огромната цел.

Ако разделим пролетния полусезон на три въображаеми елементи - от началото до паузата за националните тимове, по-късно до края на постоянния сезон и плейофите - то алените получават оценка от 6 с два минуса на първия пролетен надзорен пункт.
 Отложиха Марек (Дупница) - ЦСКА II
Отложиха Марек (Дупница) - ЦСКА II

Четирима от играчите на " армейците " са заети с националния тим

Минусите са стимулирани от изпуснатата победа против Локомотив Пловдив и продължаващите спорни изяви във всеки мач. Но, когато против оценката написа " Отличен ", всички спомагателни бележи не са от чак толкоз огромно значение. Защото след 6 мача при подновяването на шампионата алените усилиха с още две точки задатъка си пред Лудогорец, като записаха 5 триумфа и единствено 1 реми. И то в нелеки мачове. Наглед най-лесно се обрисуваше да бъде семейството на Спартак Варна в събота, само че възпитаниците на Димитър Димитров заслужават похвали, защото доста от дълго време последният в класирането в този стадий на шампионата не е показал толкоз положително показване на " Българска войска ". Соколите дадоха сериозен отпор на алените и даже могат да съжаляват, че не си потеглиха с точков актив от Борисовата градина.

Голяма виновност за това обаче имат и домакините, които пропуснаха няколко комфортни благоприятни условия да сложат точка на разногласието още рано в дуела и в последна сметка им се наложи да треперят за преднината си безусловно до последните секунди на срещата. А нейното начало въобще не предвещаваше сходно развиване. Армейците започнаха по този начин, както прилича на отбор с шампионски упоритости - с вихрен домашен напън, доста удари към вратата и ранен гол. И когато от тях се очакваше да продължат да упорстват и да отбележат второ попадение, с което да си обезпечат успеха, в представянето им настъпи спад. Точно както при равенството с Локомотив те направиха един-два пропуща и като че ли превключиха на пестелив режим.

В следващ дуел с качествени изяви в офанзива се отличиха Брадли де Нойер, Тобиас Хайнц и Дюкенс Назон, а с изключение на с гола си Маурисио Гарсес способства с още няколко изостряния на играта. Всичко това обаче докара до единствено едно попадение във вратата на Кристиано Фигейредо, а последвалият спад по този начин и не беше овладян през цялото второ полувреме. Големият проблем за Саша Илич бе, че промените му, които обичайно покачват качеството, този път изрично не сработиха и в допълнение смъкнаха равнището на аленото показване. И Спартак се възползва, като единствено феноменалната интервенция на Густаво Бусато в средата на втората част избави армейците от големи неприятности и евентуална загуба на точки. Недопустимо е в толкоз огромен интервал от време те да не съумяват да наложат волята си и да извадят дуела от руслото на бранене на минималния си задатък. Усетиха го по най-неприятния метод против Локомотив Пловдив и в случай че не си вземат нужните поучения, е доста евентуално да им се случи още веднъж до края на сезона.

Но за момента в ЦСКА важи максимата " всичко е добре, когато приключва добре ". Защото алените влизат в месец април с задатък от 4 точки на върха при 11 оставащи мача до края на сезона. И спорното им показване остава на назад във времето. А шампионската купа наподобява все по-близо.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР