ЦСКА победи Славия с 1:0 на стадион Александър Шаламанов и

...
ЦСКА победи Славия с 1:0 на стадион Александър Шаламанов и
Коментари Харесай

Армейско клане! ЦСКА закла Славия и е на четвъртфинал за Купата на България

ЦСКА победи Славия с 1:0 на стадион " Александър Шаламанов " и се класира за 1/4-финалите в шампионата за Купата на България. Единственото попадение в срещата бе дело на Матиас Фаетон в 27-ата минута. 

Първият прецизен удар по посока на една от двете порти пристигна в 7-ата минута, когато Галин Иванов стреля от отдалеченост, само че Бусато улови без проблеми. Шест по-късно " белите " имаха отличен късмет да открият резултата. След неточност на Санянг Денислав Александров изведе Мартин Сораков самичък против бразилския вратар на гостите, който показва отличен инстикт и парира удара на нападателя на Славия.

В 27-ата минута падна единственото попадение в срещата. Тобиас Хайнц проби отдясно, центитра по земя и Фаетон с техничен удар откри резултата в интерес на ЦСКА. 

Веднага след гола на ЦСКА последователите на Славия започнаха да хвърлят седалки и други предмети по аварийна пейка на гостите.

Осем минути преди края на постоянното време на първото полувреме след мощен удар на Майкъл Естрада отвън наказателното поле топката срещна напречната греда на вратата защитавана от Светослав Вуцов.

В последните минути на първата част Славия пропусна две отлични благоприятни условия за равнене на резултата. Първо, Бусато избави рисков шут на Тони Тасев, а в добавеното време удар на Дост с глава мина на сантиметри от вратата. 

Четвърт час след началото на второто полувреме още веднъж Дост удари греда след центриране от ъглов удар. 

В 57-ата минута Тасев шутира от фаул, само че в навън. Последва нова офанзива на домакините, посредством която завоюваха корнер в 59-ата минута. След неговото осъществяване Дост засече с глава на първа греда, а топката се отби в напречната греда.

В 63-ата минута мощен удар на Юга мина над напречната греда. В 69-ата минута влезлият като запаса секунди по-рано Назон дриблира в наказателното поле и шутира рисково, само че в навън.

След тези обстановки играта се накъса и ситуациите пред двете порти понижиха. В 86-ата минута най-хубавият за " алените " в този мач - Густаво Бусато, напусна наложително игра и на негово място влезе Димитър Евтимов.

В добавеното време влезлият като запаса Кристиян Стоянов имаше късмет да вкара мач в продължения, само че уцели гредата с удар от двайсетина метра и ЦСКА удържа своя задатък.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР