ЦСКА победи с минималното 1:0 Пирин в Благоевград и се

...
ЦСКА победи с минималното 1:0 Пирин в Благоевград и се
Коментари Харесай

Пирин загуби от ЦСКА на стадиона в Благоевград

ЦСКА победи с минималното 1:0 Пирин в Благоевград и се върна на върха в efbet Лига. „ Червените “ изгубиха водачеството в класирането в петък, когато Локомотив София загуби от Лудогорец (0:1).

Сега обаче столичният гранд изпреварва първенеца, събирайки 67 точки против 65 в актива на „ зелените “.

Браян Морено се трансформира в създател на единствения гол на стадион „ Христо Ботев “, съобщи Gong.bg.

Колумбиецът вкара в края на първата част, която ще се запомни с надалеч по-добрата игра на „ алените “ и многото изпуснати шансове. През второто полувреме срещата не предложи кой знае какво движение и качество и нежният задатък на ЦСКА се резервира, а с това пристигна и рекордната за български отбор 10-а пореднапобеда като посетител.

Още в 11-ата секунда една дълга топка трансферира Андрей Йорданов и пред Браян Морено се отвори опция за удар. Колумбиецът стреля по диагонала, само че Янко Георгиев отрази в корнер. " Орлетата " реагираха като попарени - Иван Тасев бе изведен самичък против Густаво Бусато и стреля в тялото на вратаря. Впоследствие бе вдигната и засада на играча на Пирин.

В четвъртата минута на срещата играта бе спряна за малко - отдаде се респект на легендата на ЦСКА и българския футбол Красимир Безински, който умря на 22 април 2019 година.

Десетина минути трябваха за идната опция в алено - Тобиас Хайнц стреля от дребен ъгъл, само че Янко Георгиев внимаваше и избави. Две минути по-късно още веднъж Янко Георгиев се прояви с интервенция, и още веднъж при удар на Тобиас Хайнц. Този път норвежецът опита шанса си от далечна отдалеченост, само че бе развенчан.

В 30-ата минута играчите на ЦСКА имаха искания за дузпа, откакто Чебраилс Макрецкис пресече с ръка пас на Енес Махмутович в наказателното поле.

Амос Юга сбърка доста неприятно една топка в личната си половина, като разреши на " орлетата " да основат чист късмет за гол - Иван Тасев обаче се размина на към метър от подаването от фланга. 120 секунди по-късно Хайнц откри Назон в наказателното поле на Пирин, само че хаитянинът не съумя да откри вратата на благоевградчани от чиста позиция.

Почти незабавно последва нова заплаха - Хайнц напредна с топката в половината на Пирин и изведе по прелестен метод Морено, който стреля в близкия на Янко Георгиев ъгъл и вратарят избави.

Три минути преди почивката ЦСКА откри! Иван Турицов на десния фланг овладя дълго подаване и напредна до наказателното поле, където с хубаво подаване откри Браян Морено, а колумбиецът без закъснение откри мрежата зад Янко Георгиев за 0:1.

В първия четвърт час от вторите 45 минути Пирин и ЦСКА не съумяха да стигнат до чисто състояние, като играта бе постоянно накъсвана.

Точно когато изминаваше 70-ата минута Кондраков излезе самичък против Бусато. Украинецът стреля в тялото на бразилеца, само че кълбото продължи своя път към голлинията. Там обаче Християн Петров се намеси и почисти.

Към края на постоянното време Жираир Шагоян едвам не изненада Янко Георгиев с доста мощен удар отдалеко. Стражът се оправи и с далечния изстрел и с добавката на Дюкенс Назон от няколко метра.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР