ЦСКА победи Левски с 1:0 в дербито на вторите отбори,

...
ЦСКА победи Левски с 1:0 в дербито на вторите отбори,
Коментари Харесай

ЦСКА II попиля Левски II, но би само с гол

ЦСКА победи Левски с 1:0 в дербито на вторите тимове, което бе част от програмата на 9-ия кръг в Югозападната Трета лига. На стадион „ Българска войска “ възпитаниците на Стамен Белчев надиграха тотално тези на Христо Арангелов, като сътвориха доста чисти положения и даже удариха греда, само че единственото попадение в срещата бе дело на Георги Чорбаджийски в 62-ата минута на срещата.

Първото чисто състояние на стадиона в „ Борисовата градина “ пристигна в 9-ата минута, когато вратарят на Левски избави удар на Венцислав Иванов.

Минута по-късно Марк-Емилио Папазов беше изведен вляво от вратата и шутира, само че Андонов избави с една ръка и последва корнер. След ъгловия удар Чорбаджийски стреля с глава от 12-13 метра, само че топката бе блокирана от бранител на „ сините “.

След четвърт час игра гредата избави „ сините “ при подъл удар от директен свободен удар на Димитър Христов.

В 19-ата минута Георги Чорбаджийски бе арестуван от Калоян Борунов, поради което бранителят на гостите получи жълт картон.

Много интензивният отдясно Илиян Антонов проби по фланга в 26-ата минута и центрира по земя към границата на вратарското поле. Там Папазов изпревари бранител на Левски, разтегна се на шпагат и стреля, само че топката мина над вратата.

Две минути по-късно Мартин Сотиров проби отляво и стигна до границата на наказателното поле. Последва пас към нападателя Папазов, който се завъртя и стреля, само че Андонов внимаваше и избави. Секунди по-късно Венцислав Иванов не съумя да засече едно паралелно центриране по земя от десния фланг

Сините дадоха отговор с удар от отдалеченост на Никола Бандев в 33-ата минута, само че Ивайло Неделчев избави без проблеми.

Три минути преди края на първата част Антонов проби остро отдясно. Топката стигна до Петко Панайотов, който шутира. Иван Андонов избави, само че топката стигна на крайници на Папазов, чийто изстрел мина над вратата.

„ Червените “ започнаха по-силно втората част, като в 48-ата минута след контраофанзива топката стигна до Андонов на дясното крило. Той центрира съвършено в наказателното поле, където Папазов засече с глава, само че насочи топката право във вратаря на „ сините “.

Три минути по-късно Кристиян Йовов фаулира Антонов на границата на наказателното поле и съдията Иво Андреев отсъди директен свободен удар, а десетката на гостите получи жълт картон.

Зад топката застана Димитър Христов, чийто удар мина около стената, само че право в обятията на вратаря на „ сините “.

В 58-ата минута ЦСКА пропусна страховит късмет за гол. Антонов получи топката на контраофанзива и се озова самичък против вратаря. Вместо да бие, той подаде наляво, като Папазов се размина с топката. Тя стигна до Иванов, който стреля, само че Андонов избави. Топката стигна до Антонов, който я прати в мрежата от метър разстояние, само че бе в засада.

Две минути след приключването на час игра „ алените “ направиха заучена обстановка след ъглов удар. Топката бе центрирана от Илиев на далечната греда, откъдето Георги Чорбаджийски още веднъж бе оставен без настойчивост. Той стреля с глава, като навръх голлинията с нея игра Мартин Сотиров, който я довкара в мрежата – 1:0 за ЦСКА.

Тимът на Стамен Белчев продължи да е по-активен. В 68-ата минута Антонов центрира паралелно на голлинията, като Папазов бе останал самичък против вратата, само че засече топката в навън.

В идващите минути Левски опита да изнесе играта в предни позиции, само че по този начин и не успяваше да затрудни Ивайло Неделчев и отбраната пред него.

До края на срещата не се стигна до повече попадения и по този начин „ алените “ ликуваха в дербито на вторите тимове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР