ЦСКА победи чешкия елитен тим Бохемианс Прага с 2:1 в

...
ЦСКА победи чешкия елитен тим Бохемианс Прага с 2:1 в
Коментари Харесай

ЦСКА приключи лагера в Турция с победа над Бохемианс Прага

ЦСКА победи чешкия първокласен отбор Бохемианс Прага с 2:1 в последна контролна среща от лагера в Турция, която се игра на Papillon Belek Sport Center. Точни за " армейците " бяха Дюкенс Назон в 9-та и Матиас Фаетон в 51-та минути на мача.


Първото полувреме стартира чудесно за " алените ", които взеха задатък в резултата още в 9-та минута, когато Тобиас Хайнц насочи подъл изстрел от дъгата на наказателното поле, който обаче беше отразен от противниковия пазач. Секунди по-късно Матиас Фаетон пусна извеждащо подаване към Назон, който майсторски преодоля Райхел и невъзмутимо се разписа за 1:0.

В 13-та минута още веднъж хаитянският голмайстор открадна топката от неприятелски състезател, мощно напредна до наказателното поле, само че чешкият вратар съумя да избави вратата си от сигурен гол. В 25-та минута Емануел Шакич беше сменен наложително, а на негово място в игра се появи Улаус Скаршем. В 38-та минута Юрген Матай изведе Иван Турицов по дясното крило и националът на България направи хубаво дълго подаване към голмайстора Назон, който шутира от воле, само че кълбото се отби от левия страниче дирек и излезе в навън. До края на първата част нямаше други забавни обстановки пред някоя от двете порти и двата състава се отдръпнаха на отмора с гол преднина за ЦСКА.

През второто полувреме " армейците " продължиха да нападат и в 51-та минута справедливо стигнаха до второ попадение. До него се стигна след подаване на Юрген Матай към Матиас Фаетон, който преодоля бранител на Бохемианс и от близка отдалеченост насочи прекрасен изстрел с левия крайник по диагонала, разписвайки се за 2:0. Секунди по-късно ЦСКА можеше да означи трети гол, когато Назон майсторски се измъкна от чешката защита и технично копна топката над вратаря, само че сантиметри го разделиха от задачата. В 56-та минута " алените " сътвориха още една заплаха посредством Джонатан Линдсет, който остана самичък против вратаря, само че Райхел избави, Последва истрел на Хайнц от границата на наказателното поле в горния десен ъгъл, който също бе избит от стража на чехите. След малко повече от час игра старши треньорът Нестор Ел Маестро предприе няколко промени в състава си и в игра се появиха Енес Махмутович, Густаво Бусато, Станислав Шопов, Мартин Стойчев, Мено Кох и Данило Асприля.

В 82-та минута Бохемианс върнаха едно попадение посредством Матиас Козак, който получи хубаво подаване в наказателното поле и с прецизен изстрел по земята понижи резултата на 1:2. След попадението Дюкенс Назон отстъпи мястото си на Сейни Санянг. До края на дуела нямаше други забавни обстановки и в последна сметка " армейците " справедливо се поздравиха с крайния триумф с 2:1.

С това бе трета победа за ЦСКА в контролите досега, а идната инспекция ще е на 10 февруари, събота, против отбора на Септември София. Утре отборът на " алените " се прибира в България с полет от Анталия и се чака да кацне на Терминал 2 на летище " София " в 15:50 часа, където пред медиите ще приказва националът Християн Петров. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР