ЦСКА победи Черно море (Варна) с 2:0 като гост в

...
ЦСКА победи Черно море (Варна) с 2:0 като гост в
Коментари Харесай

ЦСКА победи Черно море и записа пета поредна победа като гост

ЦСКА победи Черно море (Варна) с 2:0 като посетител в мач от 18-ия кръг на Първа лига, игран на стадион „ Тича “ в морската ни столица.

Това бе пети следващ триумф при посещение за момчетата на старши треньора Саша Илич, които приключват есенния дял от шампионата като водач във краткотрайното класиране с актив от 44 точки. Попаденията за армейците през днешния ден бяха дело Жеферсон Телес в 64-ата и Марселино Кареасо в 74-ата минути на срещата.

През първото полувреме алените сътвориха по-чистите положения за гол и стояха по-стабилно на терена. В 24-ата минута след рикошет се стигна до извеждащо подаване за Дюкенс Назон, който се озова самичък против Георгиев, само че стражът на гостите избави изстрела му. След половин час игра още веднъж Назон изведе Маурисио Гарсес, който стреля мощно в близкия ъгъл на Георгиев, само че вратарят на „ моряците “ мазета. В 36-ата минута Вион насочи рисков шут отдалеко, който затрудни Георгиев, само че въпреки всичко стражът на варненци мазета, а задната ножица на Назон не се получи. По този метод двата състава се отдръпнаха на отмора при нулево тъждество.

През втората част армейците започнаха по-силно и в 47-ата минута Иван Турицов центрира чудесно към Гарсес, който бе на два метра пред празната врата, само че не уцели топката и пропусна да се разпише. Натискът на 31-кратните първенци на България продължи и в 64-ата минута Назон подаде към Турицов, който центрира отдясно към нахлуващия на скорост в наказателното поле Жеферсон Телес. Последва доста мощен и прецизен удар на бразилеца в десния ъгъл на вратата и ЦСКА поведе с 1:0. Веднага след гола бе направена двойна промяна в армейските редици и на терена се появиха Марселино Кареасо и Браян Морено, които замениха Тибо Вион и Дюкенс Назон. В 74-ата минута точно колумбиецът Кареасо шутира от границата на наказателното поле и кълбото мина под плонжа на стража Георгиев, с цел да се озове в мрежата на варненци за 2:0. ЦСКА приключи срещата с човек по-малко откакто Брадли де Нойер получи червен картон секунди преди последния съдийски сигнал. До края на мача нямаше други забавни обстановки за гол и алените изцяло справедливо се поздравиха с скъпа победа като посетител над Черно море (Варна) с 2:0. Със извоюваните 3 точки армейците не престават да са водач във краткотрайното класиране с актив от 44 пункта.

Следващият мач на ЦСКА е на 26 ноември (събота), когато отборът ни гостува на третодивизионния Гигант (Съединение) в конфликт от 1/16 финалите в  шампионата за Купата на България. Двубоят е с начален час 12:30 часа.

Стартов състав: 1. Густаво Бусато (в), 19. Иван Турицов (К), 22. Енес Махмутович, 6. Християн Петров, 21. Амос Юга, 5. Брадли де Нойер, 15. Тибо Вион, 3. Жеферсон Телес, 7. Джонатан Линдсет, 27. Маурисио Гарсес, 9. Дюкенс Назон.

Резерви: 25. Димитър Евтимов (в), 4. Менно Кох, 13. Галин Минков, 8. Станислав Шопов, 17. Бисмарк Чарлс, 26. Марселино Кареасо, 28. Браян Морено.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР