ЦСКА падна с 0:2 гостуването си на Виктория Пилзен в

...
ЦСКА падна с 0:2 гостуването си на Виктория Пилзен в
Коментари Харесай

Тежък реванш за ЦСКА след 0:2 от Виктория в Пилзен

ЦСКА падна с 0:2 гостуването си на Виктория Пилзен в първия плейофен конфликт от шампионата за Лигата на конференциите. Поражението в Чехия постави край от историческите серии без загуба в Европа както на „ алените “, които бяха непобедени от 6 дуела, по този начин и на треньора им Стойчо Младенов. Наставникът нямаше загуба от 18 години или другояче казано в 13 следващи срещи като лидер на „ армейците “. Сега обаче той ще би трябвало да откри метод да обърне развоя на конфликта в София след седмица, когато е реваншът.

Мачът на стадион " Досан Арена " в Чехия бе белязан от скандално съдийство, защото на домакините бяха спестени дузпа, пряк червен картон и очевидна засада при първото попадение. Арбитърът Тиаго Мартинш от Португалия взе още няколко неверни решения по време на срещата, която в последна сметка завърши с триумф на Виктория.

Още във втората минута Вальо Антов трябваше да се намесва уверено, а в третата Густаво Бусато направи първото избавяне в мача след изстрел на Павел Шулц от границата на наказателното поле. Първият опит на ЦСКА да порази задачата бе дело на Греъм Кери в 8-ата минута, само че топката мина надалеч от вратата.

Две по-късно обаче Виктория нанесе своя удар, въпреки и след засада. Зад отбраната бе Радим Резник, който получи извеждащ пас в пеналта, спря на гърди и стреля.

Густаво Бусато съумя да избави, само че непокритият Милан Хавел от близко прати топката в мрежата и откри резултата в 11-ата минута.

Въпреки скандалното начало обаче ЦСКА съумя бързо да отговори. Шест минути след попадението „ алените “ бяха на сантиметри от гола, само че нямаха шанс, защото топката се удари в гредата след мощен шут на Яник Вилдсхут.

Не след дълго Виктория имаше нова добра опция, само че първо Бусато се оправи, а след това Антов почисти в корнер.

В 25-ата минута Кери опитва за повторно да порази вратата и този път я улучи, но стреля право в обсега на вратаря и Алеш Хрушка избави.

При ответната офанзива и неговият сътрудник Бусато трябваше да се намесва, след едно атрактивно осъществяване и безредие в наказателното поле, с което обаче стражът се оправи.

Последваха равностойни минути, в които мачът се накъса поради голям брой нарушавания, две рутинни спасявания на Бусато, жълт картон за Жорди Кайседо и два корнера за Виктория, само че други попадения до почивката не паднаха.

ЦСКА стартира по-уверено второто полувреме и още първоначално му имаше основателни искания за дузпа.

В 49-ата минута Жеферсон бе ударен в наказателното поле с лакът в главата, което очевидно остана неусетно от съдийската бригада, тъй като нарушаването трябваше да докара до 11-метров углавен удар и пряк червен картон.

Последваха два далечни изстрела от отдалеченост, по един от всеки тим, както и прецизен подобен на Джон Мускера, но право в ръцете на Бусато.

В 68-ата минута не бе отсъден и фаул против последния във вратарското поле, което в допълнение увеличи напрежението на терена.

Така се стигна до 72-ата минута, когато Павел Буча стреля по земя и Бусато избави, само че при сходство на първия гол бе оставен непокрит футболист и Джон Мускера удвои от близко задатъка на домакините – 2:0.

Стойчо Младенов отговори с офанзивна смяна и размени Вилдхуст с нападателя Бисмарк Чарлс и 5 минути след втория гол Греъм Кери можеше да понижи. Той опита доста атрактивно осъществяване наоколо до линията за тъч, само че Хрушка внимаваше и мазета в корнер.

Две минути по-късно, в 79-ата, чехите също удариха греда. Това стана след мощен удар на Мускера и допиране на Бусато, което не разреши на топката да спре в мрежата на „ армейците “ за трети път.

В 87-ата минута Амос Юга нямаше късмет с изстрел след корнер, пристигнал след отличен пробив на резервата Чарлс и опит на Кайседо да овладее.

Така Виктория завоюва с 2:0 и взе добър задатък преди реванша в София, който ще се играе на националния стадион " Васил Левски ".

ВИКТОРИЯ (ПИЛЗЕН) – ЦСКА 2:0
1:0 Милан Хавел (11)
2:0 Джон Мускера (72)

ВИКТОРИЯ: 16. Алеш Хрушка, 14. Радим Резник, 35. Филип Каша, 4. Лудек Перница (к), 24. Милан Хавел, 39. Доминик Яношек, 20. Павел Буча, 50. Адриел ба Луа, 18. Джон Мускера, 31. Павел Сулч, 15. Томаш Чори;

Треньор: Михал Билек;

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 18. Брадли Мазику, 26. Валентин Антов (к), 2. Юрген Матей, 19. Иван Турицов, 21. Амос Юга, 3. Жеферсон, 8. Греъм Кери, 30. Яник Вилдсхут, 10. Георги Йомов, 9. Жорди Кайседо;

Треньор: Стойчо Младенов;

Главен арбитър: Тиаго Мартинш (Португалия)

Стадион: " Досан Арена ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР