ЦСКА отстъпи на Литекс с 1:2 в контролна среща, играна

...
ЦСКА отстъпи на Литекс с 1:2 в контролна среща, играна
Коментари Харесай

ЦСКА загуби от Литекс в контрола

ЦСКА отстъпи на Литекс с 1:2 в контролна среща, играна на клубната база в Панчарево при закрити врата, поради пандемията от ковид.

През първото полувреме "червените " владееха повече топката и направляваха събитията на терена. В 30-ата минута Иван Турицов направи прекрасен пробив по десния фланг и подаде към Енрике Рафаел, който стреля с глава над вратата. Малко по-късно и Юрген Матей бе покрай попадение откакто засече с глава центриране от корнер на Тибо Вион, само че изстрелът му мина над напречната греда.

До края на първата част нямаше рискови обстановки пред нито една от вратите и двата тима се отдръпнаха на отмора при нулево тъждество.

На полувремето старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович пусна в игра вратаря Димитър Евтимов и полевите играчи Греъм Кери, Джером Синклер, Жул Кейта, Мартин Смоленски и Бисмарк Чарлс. Те замениха надлежно Густаво Бусато, Пламен Гълъбов, Иван Турицов, Жеферсон Телес, Тиаго Родригес и Енрике Рафаел.

В самото начало на втората част гостите проведоха добра контраофанзива и Добромир Бонев откри резултата с първия прецизен удар към вратата за своя тим. Червените реагираха мигновенно и Джером Синклер направи прекрасен пробив по дясното крило намирайки Кайседо, който стреля над напречната греда.

Последва прекрасен изстрел на Мартин Смоленски от 30 метра, който бе избавен от вратаря Илия Шаламанов. В игра за армейците се появиха Митко Митков и Александър Бучков, които замениха Жорди Кайседо и Тибо Вион. Буквално с първото си допиране Митков обстреля вратата на гостите отдалеко, само че шутът му мина на сантиметри от левия непряк дирек. Пет минути по-късно се получи безредие в наказателното поле на Литекс и Греъм Кери засече топката от воле, насочвайки я тъкмо под гредата, само че още веднъж стражът на гостите прояви страховит инстикт и мазета. Малко по-късно още веднъж Кери мина през няколко футболисти в зелени фланелки и стреля мощно, само че кълбото рикошира в бранител на гостите и излезе в корнер.

Десет минути преди края Жул Кейта мина като на церемониал през няколко играчи на гостите и подаде към Бисмарк Чарлс, който с доста мощен и компактен шут възвърне равенството, разписвайки се за 1:1. В 86-ата минута при една от редките си контраатаки, обратно на логиката гостите още веднъж поведоха посредством Добромир Бонев, който осъществя второто си попадение в дуела с хубав прехвърлящ удар. До края на срещата алените продължиха да нападат, само че нямаха късмет пред гола и отстъпиха с 1:2.

Следващият мач на ЦСКА е на 7 април, когато на стадион "Българска войска " гостува Лудогорец в първи полуфинален конфликт от шампионата за Купата на България. Двубоят е с начален час 19:30 часа и ще се играе пред празни трибуни, поради пандемията от ковид.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР