ЦСКА оцеля в деветте кръга на Ада, през които мина

...
ЦСКА оцеля в деветте кръга на Ада, през които мина
Коментари Харесай

ЦСКА в деветте кръга на Рая


ЦСКА оцеля в деветте кръга на Ада, през които мина в последните години. Дойде време да се наслаждения на деветте кръга на Рая. За девет минути стадион „ Българска войска “ изпепели австрийския „ Адмира Вакер “ – 3:0.

Кой ли е вярвал в това след инфарктните дузпи седмица по-рано против „ Рига “? ЦСКА игра напълно друго. Смело и надъхано. Треньорът Нестор Ел Маестро майсторски взе първия си огромен тест в Борисовата градина. Спечели голям заем на доверие след единствено четири публични мача.

Кой още помни Фернандо Каранга, щом на терена е Мауридес? Бразилската деветка се отличи с асистенция и гол. Поне от първите два мача наподобява да е по-отборен футболист от Каранга. Защитникът Стивън Перейра за първи път стартира титуляр и бе непогрешим. Крилото Жоржиньо също сподели, че занапред „ алените “ ще се радват на играта му. Стабилен в център бе и Жанио Бикел. На равнището си игра Едвин Джеси. В офанзивата Кирил Десподов извървя своя път от Ада до Рая. От изпусната дузпа в Рига в 88-ата минута до двата прелестни гола против „ Адмира Вакер “.

Наказанията на Тиаго Родригес, Кристиян Малинов и Николай Бодуров не смутиха ЦСКА. И още един път светната сериозната тревога за българския футбол – чужденците, знайни или незнайни, демонстрират повече класа. Жалко… От твърди титуляри Малинов и Бодуров в този момент ще би трябвало да треперят, макар че са със статут на национали. Борислав Чорбаджийски очевидно скоро няма да бъде капитан на ЦСКА. Лентата падна от ръката му за сметка на Бодуров, а в този момент и на португалеца Рубен Пинто. Светлият лъч е включването на три български смени, освен това на голобради момчета – Валентин Антов, Ангел Лясков и Тонислав Йорданов. Страхотно! От тях зависи минутите им на терена да стават от ден на ден. В днешния глобализиран футбол от дълго време тимовете не се разделят на локални и непознати.

За шести път в историята си ЦСКА завоюва с 3:0 в първия мач и постоянно продължава. Но и тук дано сигналната лампа светне. Един от най-силните „ червени “ сформира през 80-те години съкруши „ Омония “ типичен, с цел да се промъкне с 1:4 на реванша в Никозия. Следващия четвъртък ЦСКА би трябвало да е интелигентен като през второто полувреме. Не се хвърли еуфорично за още голове, а извърши значимата задача – „ Адмира Вакер “ да не вкара и да не „ завръзва “ реванша.

Серията от „ тройки “ стартира точно против австрийци. През 1973 година ЦСКА разгроми „ Вакер “ (Инсбрук), завоюва и реванша с 1:0, с цел да пристигна отстраняването на еврошампиона „ Аякс “. Най-славното 3:0 на „ алените “ е против „ Шахтьор “ (Донецк). Два пъти през 2010-а ЦСКА заби по три пъти в непознатата врата в първи мач, само че против по-непретенциозни съпернници – североирландския „ Клифтънвил “ и уелския ТНС.

ЦСКА обича семейства против австрийци. Успехът над „ Адмира Вакер “ бе четвърти в София след „ Вакер “ (Инсбрук), „ Сваровски Тирол “ (2:0) и „ Аустрия “ (3:2). Единствено „ Рапид “ завоюва в България с 2:0, само че пък падна с 1:2 във Виена. Но пък единствено дуела от далечната 1973-а ЦСКА е излизал краен победител. Сега премахване на „ Адмира Вакер “ е в графата „ безусловно наложително “. После ще пристигна двубой с „ Копенхаген “, който може съществено да открехне вратата към чудото – групите на Лига Европа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР