ЦСКА не успя да победи Лиепая - 0:0, в първата

...
ЦСКА не успя да победи Лиепая - 0:0, в първата
Коментари Харесай

Лошата серия за ЦСКА продължава - червените не успяха да се справят с Лиепая

ЦСКА не съумя да победи Лиепая - 0:0, в първата среща от разногласието им от втория квалификационен кръг на новия евротурнир - Лига на конференциите. " Червените " разочароваха почитателите си с неубедително показване против латвийския противник и всичко ще се взема решение в реванша идващия четвъртък (29 юли) от 17:00 часа.

ЦСКА стартира по-активно срещата, като играчите на Любослав Пенев пробваха да задържат повече топката и по този метод да стигнат до нещо рисково пред вратата на противника. Бранителите на Лиепая обаче се защитаваха добре и не разрешиха на " алените " да основават положения пред Звиедрис.

Играчите на латвийците пък разчитаха най-вече на контраатаки и центрирания в наказателното поле, като в 6-ата минута, след рикошет, Хоган опита да стреля със задна ножица, само че не съумя да уцели топката.

В 11-ата минута Греъм Кери центрира добре от лявото крило, само че вратарят на Лиепая се намеси и не разреши на Жорди Кайседо да стреля с глава.

Малко по-късно Вилдсхут получи добра топка по лявото крило и опита да направи двойно подаване с Амос Юга. Вътрешният полузащитник на " алените " обаче не съумя да овладее добре топката и тя бе изчистена от защитник на латвийците.

В 20-ата минута ЦСКА сътвори доста положително състояние пред вратата на Лиепая. Амос Юга хитро откри Йоан Баи в наказателното поле на противника. Крилото обаче не овладя добре и топката му избяга. Баи подаде на Видсхут, който опита да откри собствен съотборник, само че отбраната на гостите се оправи.

Латвийците пропуснаха отличен късмет за гол в 25-ата минута. След подаване в наказателното поле от лявото крило Бага се озова на страхотна позиция на точката за осъществяване на дузпа, само че не съумя да уцели топката и тя бе изчистена от бранител на ЦСКА.

Четири минути по-късно Брадли Мазику стреля от далечно разстояние, само че доста неопределено.

Лиепая бе доста покрай гол. След подаване в наказателното поле на ЦСКА и неприятно изчистване, топката доближи до Бага, който стреля мощно, само че около лявата греда на Бусато.

" Червените " дадоха отговор с добра офанзива, при която Вилдсхут опита да откри Йоан Баи, само че в последния миг бранител на гостите почисти в корнер. След осъществяването на ъгловия удар Жеферсон стреля добре от няколко метра, само че над напречната греда.

В 41-ата минута Валентин Антов получи доста тежък удар в главата от състезател на Лиепая. Централният защитник трябваше да излезе от терена, с цел да може лекарският щаб да спре кървенето от челото на младия състезател. В последна сметка Антов се насочи към колата за спешна помощ на пистата на " Българска войска ". В последна сметка той бе откаран от медицинския автомобил.

Втората част още веднъж стартира с по-добро притежаване на топката от страна на ЦСКА. Момчетата на Любослав Пенев обаче по този начин и съумяха да основат заплаха пред вратата на противника.

В 54-ата минута Жорди Кайседо падна в наказателното поле на Лиепая след прикосновение с защитник на гостите, само че съдията Питър Банкс реши, че няма нарушаване против еквадорския нападател.

Латвийците бяха доста покрай гол няколко минути по-късно. След центриране от корнер и рикошет топката доближи до Миросавлиев, само че отблизо разстояние той не съумя да играе с глава.

В 65-ата минута ЦСКА сътвори положително състояние пред вратата на гостите. След центриране на Георги Йомов в наказателното поле топката доближи до Вилдсхут, който незабавно стреля, само че в тялото на защитник на Лиепая. " Червените " имаха искания, че състезател на латвийците е играл с ръка, само че Питър Банкс реши, че няма учредения да даде дузпа.

Само пет минути по-късно Густаво Бусато избави отбора си от гол. След центриране от фаул в наказателното поле Шимич стреля с глава отблизо разстояние, само че бразилският пазач на ЦСКА реагира и съумя да избие.

В 74-ата минута " алените " сътвориха поредна заплаха пред вратата на Лиепая. След центриране на Греъм Кери в пеналта на гостите защитник на латвийците опита да избие топката, само че вместо това я насочи към личната си врата. Звиедрис обаче внимаваше и избави.

Последваха нови мощни минути за ЦСКА, само че играчите на Любо Пенев не сътвориха нищо по-интересно пред вратата на гостите.

В 91-ата минута " алените " можеха да вкарат по този начин значимия за тях гол. Брадли Мазику навлезе в наказателното поле на Лиепая и откри Хамза Чатакович. Босненецът стреля мощно, само че около вратата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР