ЦСКА най-после победи Лудогорец на стадион Българска армия в мач

...
ЦСКА най-после победи Лудогорец на стадион Българска армия в мач
Коментари Харесай

ЦСКА най-накрая се пребори с Лудогорец

ЦСКА най-сетне победи Лудогорец на стадион " Българска войска " в мач за състезание. " Червените " надделяха безапелационно първенците с 4:1. Юрген Матей, Бисмарк Чарлс, Мено Кох и Жорди Кайседо от дузпа вкараха за отбора на Любо Пенев, който заслужи успеха, а Сисиньо върна едно попадение за гостите. А в последната минута Мавис Чибота получи небрежно два жълти картона, като вторият бе за митинги.

Успехът е значим за ЦСКА в борбата за второто място. " Червените " към този момент имат 59 точки на втората позиция. Локо Пловдив е на трето място с 56, само че " смърфовете " са с мач по-малко. А в събота на Лаута Локомотив посреща точно ЦСКА.

Първото полувреме стартира с масиран напън на домакините, които потърсиха незабавна развръзка и ранен гол в своя изгода. И той падна още в четвъртата минута. " Червените " извършиха ъглов удар, а Юрген Матей се разписа с глава от непосредствена непосредственост.

Лудогорец опита да отговори с две акции по фланговете, само че центриранията на Десподов и Сисиньо не доведоха до нещо по-сериозно за първенците.
Амос Юга също се оказа в преференциална позиция за обстрелване на вратата в средата на полувремето, само че стреля в обсега на Кахлина.

Вратарят на " зелените " сподели положителни умения и при изстрел на Кери от доста дребен ъгъл, малко преди почивката. Преди паузата нова смяна в резултата нямаше и домакините се отдръпнаха с гол задатък.

На почивката бе осъществена насилствена промяна в Лудогорец и Жосуе Са бе сменен от Петрос Сотириу. Гръцкият нападател обаче изкара единствено 7 минути на терена и също бе сменен наложително.

В 54-ата минута започнаха лудите 8 минути. Греъм Кери отигра с глава топката към точката на дузпата, а там Бисмарк Чарлс от придвижване я прати за повторно във вратата на Лудогорец и ЦСКА поведе с 2:0. В 60-ата минута Кирил Десподов изведе чудесно сред цялата отбрана на ЦСКА Сисиньо, а бразилецът простреля Бусато - 2:1. Още в идната офанзива обаче ЦСКА вкара трети гол. Варела центрира чудесно от фаул, а Мено Кох с глава простреля Кахлина за 3:1.

В 66-ата минута Кирил Десподов извърши два следващи ъглови удара от ляво по офанзивата на Лудогорец. Но почитателите на ЦСКА започнаха да хвърлят предмети по него, даже и седалка полетя към него. Третият следващ корнер пък бе изпълнен от различен състезател на " орлите ". А след няколко минути " орлите " завоюваха още един корнер, този път от другата страна, а ядосаните на Десподов почитателите притичаха бързо, с цел да продължат да го атакуват.

В 71-ата минута резервата Георги Йомов се откъсна самичък против вратаря на Кахлина. Той бе настигнат от Текпетей и спрян. Повторенията демонстрираха, че има засада. В идващите минути ЦСКА има още няколко шанса да осъществя, само че удари на Мазику и Кайседо не откриха задачата.

А в 83-ата минута Георги Кабаков даде на четвъртия арбитър Георги Иванов камък хвърлен на терена. ЦСКА опита да вкара още попадения. В продължението на дуела Мавис Чибота небрежно получи два жълти картона. Вторият му бе за митинги против рефера и бе изпъден.

Вече отвън добавеното време Жорди Кайседо бе фаулиран от Алекс Сантана в наказателното поле на " орлите ". Жорди Кайседо осъществя невъзмутимо наказателния удар и оформи разгромното 4:1 за ЦСКА.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР