ЦСКА надигра и победи категорично Берое с 3:0, но една

...
ЦСКА надигра и победи категорично Берое с 3:0, но една
Коментари Харесай

Тримата от запаса

ЦСКА надигра и победи изрично Берое с 3:0, само че една фотография от началото на мача, един кадър, който беше излъчен и по малкия екран, стопли сърцата на цяла " алена " България.

При осъществяването на химна по случай Националния празник, три млади български момчета с червени фланелки бяха застанали един до различен, с ръце на сърцата и пеещи с цяло гърло химна на републиката - Християн Петров, Станислав Шопов и Мартин Стойчев.

Темата за юношите по принцип е много мъчителна, дълбока и нуждаеща се от доста по-сериозен разбор, който не опира единствено до всеобщото " дайте им късмет ". Никога няма да спра да дублирам и да имам вяра, че късмет не се дава - късмет се взима!
 Християн Петров постави капитанската лента в ЦСКА за първи път
Християн Петров постави капитанската лента в ЦСКА за първи път

Той е петият друг капитан за " армейците " през сезона

Взима се по този начин, както го направиха тези трима юношески " армейски " национали, а единствено да са живи и здрави, уверен съм, че ще бъдат и една основа за националния тим и в бъдеще. Разбира се - и тримата би трябвало да не стопират да работят, да се развиват и да се учат от батковците, само че съм уверен, че те това го знаят прелестно.

Да стартираме по страшинство - Християн Петров
 Снимка 655561
Източник:

Християн би трябвало да бъде същински образец за своите млади сътрудници и другари от юношеските обединения на ЦСКА. Той си извървя своя път, сграбчи шанса си в ЦСКА и е захапал крепко титулярното място в " алената " защита.

Изключително постоянен и непрекъснат в изявите си, Християн Петров не стопира да потвърждава, че е един същински войник, който няма да спре да се бори за своето място в тима. Той направи по този начин, че цели 4-ма постоянни бранители (Матай, Махмутович, Кордоба и Мено Кох) би трябвало да се конкурират за единствено едно оставащо свободно място в отбраната на ЦСКА. Съставът на ЦСКА, в случай че стартира с Бусато - вторият е Християн.

Естествено, той към момента позволява някои неточности, като тази против Арда за Купата, само че тези неточности единствено ще го създадат още по-силен, още по-уверен и още по-нахъсан за изява - уверен съм в това. По стичане на събитията постави и капитанската лента, само че тя несъмнено му отива.

Мартин Стойчев
 Снимка 655979
Източник:

Мартин дойде в ЦСКА след много сложни и тежки диалози с управлението на Арда, само че както добре знаем, желанието му да се причисли към " армейците " е била негова детска фантазия и това като че ли е победило в договарянията. Е, Стойчев е към този момент част от ЦСКА и незабавно завоюва уважението на последователите.

Себераздаване, хъс, предпочитание за игра, воля, темперамент и не последно място - подплатени с задоволително качества. Марто не спря да снове по целия фланг, а центриранията му се понравиха на всички. Стойчев се включи в тима на ЦСКА все едно е играл при " алените " към този момент 3-4 години, а не 3-4 мача.

ЦСКА има потребност от играчи като Мартин Стойчев, които могат да бъдат заразни със своята отдаденост. Показателна беше и една негова интервенция, при може би единствената неточност на Бусато, когато " армейският " пазач излезе да пресече една изритана топка, само че тя го трансферира. Няма проблем - зад тила на Густаво дотича Марто и покри грешката на своя сътрудник. Стойчев е благосъстояние за ЦСКА и няма да се спре пред нищо, до момента в който не си заслужи титулярно място в тима.

Умишлено оставих Станислав Шопов за край
 Снимка 655978
Източник:

Вчера беше денят на Станислав Шопов! Мачът на Станислав Шопов! Сцената на Станислав Шопов! Шоуто на Станислав Шопов!

Едва ли някой се е съмнявал в качествата на този гений от Пловдив, само че като че ли все нещо малко не му доближаваше да разгърне изцяло своя капацитет. Може би този ранен гол го отпусна, даде му криле и той в действителност полетя...

Пасове, голове, асистенции, придвижване по целия терен - той беше диригентът в алено. Всяко негово допиране до топката може да бъде разказано в цяла книга. Впечатляваща успеваемост, впечатляващ Шопов.

Ако тази възходяща линия при него продължи, то сигурно той няма да изпусне титулярното място. И освен това - Шопов даде огромна поръчка да се трансформира в един от водачите на тима. 

Сякаш има очи и на гърба, играе футбола с лекост, любува му се и му се получава. Станислав Шопов има огромно бъдеще и още веднъж си зависи от него дали ще грабне своя късмет или ще го остави някъде надълбоко заровен в скрина на " погубените български очаквания ". Аз залагам на първото...
 Снимка 655977
Източник:

БЪДЕЩЕТО

Та по този начин... линията, която следва ЦСКА от много години е да построява освен юноши, само че и мощни характери. За да оцелееш в тази жестока среда на " Армията ", би трябвало да си същински войник.

Има и по-лесни пътища, само че е потвърдено, че те не водят до на никое място. Най-много до някой треторазряден тим в Турция или някъде по пустините в Австралия. Не - ЦСКА отваря златни порти и това е реалност. Не е нужно да изреждам футболистите на " алените " в предишното, които покоряваха терените в най-елитните шампионати на света. А по-назад в предишното и поставяха на колене европейски първенци и трансфораха ЦСКА в освен това от тим.

Християн, Мартин и Станислав са една отлична основа за построяването на нещо огромно, за което мечтаят генерации " армейски " сърца. Но не са и единствено те... На вратата чукат още доста " червени " гении - Марк-Емилио Папазов, Илиан Антонов, Асен Дончев, Георги Чорбаджийски, Алекс Божев, Росен Маринов, Браян Стефков, Лъчо Иванов, Петко Панайотов, Георги Димитров... ще пропусна някой, само че те са доста.

Просто би трябвало да сграбчен своя късмет. Така, както го сграбчиха " Тримата от запаса " през вчерашния ден на националния стадион. Да се борят като лъвове, тъй като в ЦСКА се съумява единствено по този метод. Силен темперамент, мощна воля, самообладание, работа и доста, доста пот! Пот, която след това се отплаща и се връща под формата на триумфи и безпределно почитание за цялостен живот.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР