ЦСКА надхитри Черно море и спечели с минималното 1:0 у

...
ЦСКА надхитри Черно море и спечели с минималното 1:0 у
Коментари Харесай

ЦСКА излъга Черно море и се изравни с Лудогорец на върха

ЦСКА надхитри Черно море и завоюва с минималното 1:0 вкъщи в финален мач от третия кръг на Първа лига. На стадион „ Българска войска “ в столицата „ алените “ стигнаха до трите точки след единствения си прецизен удар по посока вратата на Иван Дюлгеров .
Мачът на "Армията " не предложи кой-знае какъв брой футболни достолепия.
Първата част стартира с малко по-активна игра на „ армейците “, които опитваха най-вече с центрирания да затруднят защитата на „ моряците “, само че безрезултатно. От другата страна, още веднъж центриране можеше да докара до съществени главоболия за Густаво Бусато, само че Матиас Курьор не съумя да овладее в наказателното поле на домакините. По този метод приключи и първото полувреме.

След 15-минутната пауза играта продължи да бъде равностойна, като първият прецизен удар по посока една от двете порти бе в интерес на Черно море, само че Бусато бе на място и улови. Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич вкара в игра новото попълнение Дюкенс Назон и излекувания от контузия Георги Йомов, които пораздвижиха нещата в нахлуване, само че още веднъж без успеваемост. Ключовата смяна на сръбския ментор на „ алените “ пристигна в 76-та минута, когато младият Асен Дончев се появи от аварийна пейка и 120 секунди по-късно бе в прегръдките на съотборниците си, откакто шутът му отвън наказателното поле по земя след подаване на капитана Юрген Матей откри левия непряк дирек на Дюлгеров и го направи беззащитен за 1:0.

До края на мача не паднаха нови попадения и по този начин ЦСКА удържа нежната си преднина и стигна до втора домакинска победа от началото на акцията в родното шампионата след класиката над Арда на старта. Отборът събра актив от седем точки и се изравни с българския първенец Лудогорец на върха, като и двата отбора имат по седем пункта, само че „ зелените “ са първи поради по-добрата си голова разлика.

За ЦСКА следва реванш от втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите с Македония Гьорче Петров в четвъртък, като първата среща приключи при нулево тъждество, преди тимът да възобнови уговорките си във вътрешния шампионат с ново домакинство, този път на Берое. Черно море, който позволи първи гол и първа загуба от началото на сезона след двете си победи с по 1:0, ще се опита да се оправдава в семейството си на Левски. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР