ЦСКА (Москва) сътвори една от сензациите на 1/8-финала в Лига

...
ЦСКА (Москва) сътвори една от сензациите на 1/8-финала в Лига
Коментари Харесай

ЦСКА уби мечтата на Лион

ЦСКА (Москва) сътвори една от сензациите на 1/8-финала в Лига Европа. Руският отбор отстрани домакина на финалния мач - Лион, откакто го победи с 3:2 в реванша. В първия дуел в съветската столица французите завоюваха с 1:0 и се усещаха като любимци за продължение напред, само че " Армейците " демонстрираха темперамент и обърнаха нещата в реванша. Българският халф на гостите Георги Миланов бе в групата, само че не се появи в игра.

ЦСКА върна интригата още през първото полувреме. В 39-ата минута Александър Головин се освободи в наказателното поле и със страховит удар в далечния ъгъл препарира вратаря за 0:1, елиминирайки преднината на французите от първия мач.

Лион съумя да изравни в 56-ата минута, когато Жордан Фери напредна до аутлинията и върна към Максуел Корне, който бе прецизен за 1:1. Попадението обаче не трябваше да бъде прието, защото топката бе напуснала рамките на терена преди паса.

В 60-ата минута обаче справедливостта спечелва. Кирил Набабкин пусна изострен пас по земя във вратарското поле и там Ахмед Муса от близко засече за 1:2.

В 65-ата минута гостите вкараха и трети гол. Константин Кучаев получи отляво и върна към точката на дузпата, където Понтус Вернблум овладя и означи за 1:3.

В 71-ата минута Лион съумя още веднъж да върне интригата в дуела. Бертран Траоре центрира за Мариано Диас, който от придвижване означи хубав гол за 2:3. Силите на домакините обаче не стигнаха за нищо повече и те се сбогуваха с шампионата, а руснаците ликуваха след последния съдийски сигнал.

Лион - ЦСКА Москва 2:3 (общ резултат 3:3)
0:1 Головин (39)
1:1 Корне (58)
1:2 Муса (60)
1:3 Вернблум (65)
2:3 Диас (71)

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА Лига Европа 1/8 кръг, четвъртък 15 март  Лион 2:3краен резулат  ЦСКА (Москва)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР