ЦСКА (Москва) разгроми с 4:1 Ростов в прекия двубой за

...
ЦСКА (Москва) разгроми с 4:1 Ростов в прекия двубой за
Коментари Харесай

ЦСКА спечели битката за второто място, отборът на Стаматов финишира пред два от московските грандове

ЦСКА (Москва) разгроми с 4:1 Ростов в директния дуел за второто място в крайното класиране на съветската Премиер лига. " Армейците " взеха решение всичко в своя изгода още до 33-ата минута, когато водеха с 4:0. По този метод съставът на Владимир Федотов събра 58 точки и за първи път в последните 5 години приключва сезона с медали.

Парагваецът Хесус Медина откри резултата в 9-ата минута, а в 16-ата Фьодор Чалов удвои от дузпа. Последва попадение на Уилян и още един гол на Чалов - 19-ти за него през акцията. Гостите съумяха единствено да понижат посредством Евгений Чернов в 78-ата минута. Отборът на Валерий Карпин остана 4-ти в крайното нареждане с 53 точки - една по-малко от третия Спартак (Москва). 

Спартак загуби с 0:1 като посетител от Криля Советов. Двубоят беше доста по-голям за отбора от Самара, който се избави от изпадане с помощта на спечелитени три точки. Единствения гол означи аржентинецът Бенхамин Гаре в 54-ата минута, а звездатана гостите Куинси Промес пропусна дузпа в 65-ата.

От елита непосредствено изпаднаха Химки и Торпедо (Москва). В последните си мачове Химки отстъпи с 0:2 на Пари (Нижний Новгород), а Торпедо загуби с 1:2 от Локомотив (Москва). Баражи за оставането си в Премиер лигата ще играят Пари (Нижний Новгород) и Факел (Воронеж), който през днешния ден позволи проваляне с 0:1 от първенеца Зенит.

Приятната изненада на сезона - Оренбург, зарадва почитателите си с победа с 3:0 против Динамо (Москва). По този метод тимът на Матео Стаматов приключи на влиятелното седмо място, оставяйки след себе си Динамо и различен от столичните грандове - Локомотив (Москва). Головете за Оренбург означиха Браян Мансия, Дмитрий Воробьов и Лукас Вера, а Стаматов не игра поради травма. 

В останалите дуели от последния кръг Ахмат и Краснодар направиха 2:2, което беше задоволително на тима от Грозни да задържи петото място, а Урал се наложи с 1:0 над Сочи. 

Голмайстор на сезона стана бразилското крило на Зенит Малком с 23 попадения, следван от Куинси Промес с 20 и Фьодор Чалов с 19.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР