ЦСКА (Москва) постигна трудна и много важна победа в дербито

...
ЦСКА (Москва) постигна трудна и много важна победа в дербито
Коментари Харесай

Муса донесе скъпоценна победа на ЦСКА, Миланов гледа от пейката

ЦСКА (Москва) реализира сложна и доста значима победа в дербито с Краснодар от 27-ия кръг на съветското състезание. Юрий Газинский откри за гостите при започване на второто полувреме, само че с попадения на Ахмед Муса (73', 85') " армейците " направиха цялостен поврат и най-малко краткотрайно излязоха на трето място в класирането.

Георги Миланов въобще не се появи в игра за ЦСКА. Неговият отбор беше по-добър и справедливо стигна до успеха, а Краснодар не се възползва от гола задатък, който имаше до заключителните 20 минути.

Преди този мач ЦСКА имаше с точка повече от " биковете ", а успеха щеше да даде огромно преимущество на един от двата тима в борбата за топ 3 и присъединяване в Шампионската лига. През есента " армейците " се постановиха с 2:1 в Краснодар, което означаваше, че гостите би трябвало да завоюват най-малко с 2:1 или 2:0, с цел да са с по-добри индикатори в директните дуели.

Георги Миланов за следващ път беше подценен от Виктор Гончаренко, само че в титулярния състав на московчани попаднаха младоците Константин Кучаев, Кристиян Бистровоч и Фьодор Чалов. В групата не попадна контузеният Алан Дзагоев.

Краснодар не можеше да разчита на звездата си Фьодор Смолов, който беше осъден поради съдийска неточност в предишния кръг, а дисциплинарната комисия отхвърли да анулира глобата му. Новият треньор Мурад Мусаев заложи на схемата 4-3-3, с Вандерсон в предни позиции, и Павел Мамаев и Виктор Клаесон наоколо до него.

В 7-ата минута Краснодар имаше късмет да поведе, само че Игор Акинфеев резервира хладнокръвие и отрази удара на излезлия против него Вандерсон. Малко по-късно националът Олег Шатов се контузи и в игра за " биковете " се появи Жоао Жоазиньо.

Първият рисков удар за ЦСКА насочи Александър Головин в 25-ата минута, само че Андрей Синицин внимаваше и мазета. Не след дълго още веднъж Головин шутира и след рикошет в Андреас Гранквист топката излезе в корнер.

В началото на второто полувреме ЦСКА се опита да наложи по-високо движение, само че в 53-ата минута Вандерсон изведе с едно допиране Газинский на добра позиция и халфът откри резултата. Гончаренко незабавно реагира, като пусна Витиньо и Георгий Шенников. В 71-ата минута рисков удар на Клаесон мина покрай гредата, а в 73-ата ЦСКА изравни. Първият изстрел на Муса беше блокиран, само че при добавката нигериецът не сбърка - 1:1.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЦСКА
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА КРАСНОДАР Премиер Лига 27 кръг, неделя 22 април  ЦСКА (Москва) 2:1краен резулат  Краснодар
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР