ЦСКА (Москва) и Спартак (Москва) направиха зрелищно 2:2 в централния

...
ЦСКА (Москва) и Спартак (Москва) направиха зрелищно 2:2 в централния
Коментари Харесай

Скандален гол беляза московското дерби между ЦСКА и Спартак

ЦСКА (Москва) и Спартак (Москва) направиха зрелищно 2:2 в централния мач от 13-ия кръг на съветското състезание. И двата отбора могат да съжаляват за изпуснатата победа, а най-доволни от резултата сигурно са в лагера на Зенит. Шампионите към този момент имат преднина от 7 точки пред Спартак и 8 пред ЦСКА.

Дербито ще се запомни и със абсурда към гола, с който Фьодор Чалов откри резултата в 17-ата минута. Тогава Хорхе Караскал от ЦСКА лежеше контузен и халфът на Спартак Роман Зобнин имаше желание да спре играта, само че десният бек на " армейците " Милан Гаич лиши топката и сложи началото на головата офанзива. След дуела от Спартак упрекнаха противника в липса на феърплей.

В началото на второто полувреме спартаковци направиха поврат единствено в границите на пет минути. В 53-ата Антон Зинковский изравни с хубав удар от границата на наказателното поле, а в 58-ата Александър Соболев получи пас от Куинси Промес и за повторно преодоля Игор Акинфеев. Равенството на ЦСКА донесе още веднъж Чалов в 70-ата минута.

След равенството против Факел в предходния кръг, първенецът Зенит подходи доста по-сериозно към гостуването на различен отбор от дъното на таблицата - Нижний Новгород. Питерци завоюваха с 3:0 и не престават да са безапелационен водач в класирането. Преди почивката за отбора на Сергей Семак се разписаха Далер Кузяев и Клаудиньо, а точка на разногласието постави Малком в 65-ата минута. Бившият футболист на Барселона има 9 попадения от началото на сезона и е втори в листата на стрелците след звездата на Спартак (Москва)Куинси Промес. 

Зенит към момента няма загуба в шампионата през актуалната акция. За последно отборът от Санкт Петербург позволи проваляне в последния кръг от предишния сезон, и то точно против Нижний Новогород - 0:1. Този път обаче домакините бяха безпомощни и останаха на 11-ото място в класирането, единствено на две точки над зоната на изпадащите. 

Криля Советов дочака първия си домашен триумф. Отборът от Самара се наложи с 2:0 над Сочи. И двете попадения паднаха още до почивката. В 24-ата минута се разписа Александър Чиркович, който вкара дебютния си гол в РПЛ, а секунди преди края на полувремето прецизен беше и Сергей Пиняев.

Успехът изкачи Криля Советов на 10-о място в подреждането с актив от 14 точки. Сочи пък има единствено една победа в последните си 6 мача във всички шампионати. Съставът на Александър Точилин е на 6-а позиция с 20 точки, като изпреварва единствено по голова разлика Ахмат и Динамо (Москва).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР