ЦСКА - Левски 1:0 С гол на Фернандо Каранга ЦСКА

...
ЦСКА - Левски 1:0 С гол на Фернандо Каранга ЦСКА
Коментари Харесай

Головете на кръга: XXVI-и кръг /втора част/

ЦСКА - Левски 1:0

С гол на Фернандо Каранга ЦСКА победи Левски с 1:0 в дербито на кръга в Първа лига. Бразилецът донесе скъпи три точки за "червените " с попадение пет минути преди края. Двубоят стартира под пороен дъжд, което затрудни оптимално футболистите на двата тима и единоборствата доминираха за разлика от головите положения. Двата тима насочиха едвам по един прецизен удар в очертанията на вратата - Станислав Костов за Левски и Фернандо Каранга при гола за ЦСКА. Левски стартира по-агресивно и сътвори първата голова обстановка в 5-а минута, когато Габриел Обертан откри топката от въздуха, само че стреля около вратата. Постепенно ЦСКА овладя средата на терена и доминираше до почивката. "Червените " можеше да отбележат в 24-а минута, когато Тиаго едвам не пресече неприятна върната топка от Яблонски към вратаря Митрев. Каранга също можеше да се разпише, само че негов удар с глава не откри рамката на вратата. Минута преди края на първата част Станислав Костов проби в наказателното поле, само че ударът му от дребен ъгъл бе избавен от вратаря на ЦСКА Черниаускас. Битката в локвите преобладаваше и през второто полувреме. Единоборствата изобилстваха, само че чисто футболните моменти бяха малко. Тиаго и Малинов пробваха далечни удари за ЦСКА, само че не откриха рамката на вратата. На отстрещната врата Паулиньо тормозеше бранителите в алено, само че не срещна сериозна поддръжка от съотборниците си. Към края темпото на играта спадна и дуелът отиваше към разумно нулево тъждество, само че пет минути преди края ЦСКА дочака своя момент. Тиаго Родригес центрира от фаул, топката мина през куп от играчи, Фернандо Каранга отклони кълбото и то влезе в мрежата - 1:0 за ЦСКА.

Черно море - Локо Пд 0:1

Локомотив Пловдив победи като посетител Черно море с минималното 1:0 в мач от 26-тия кръг на ППЛ. Със загубата Черно море е без триумф във Варна 11-ти мач. В шампионата "моряците " нямат победа от 10 мача, като последният им триумф бе през ноември при гостуването на Дунав. Двата тима изиграха едва първо полувреме, в което не съумяха да основат доста съществени голови положения. Първата сериозна обстановка бе за гостите в 12-та минута, когато Анте Аралица стрела доста рисково от границата на наказателното поле, само че топката мина над вратата. В 15-та минута след центриране от корнер Димо Бакалов засече топката с глава, само че за шанс на домакините тя мина настрана от вратата. В 20-та минута Аристот Ндонгала стреля от към 20-тина метра, само че топката попадна в ръцете на вратаря на Локомотив Антони Милина. Гостите откриха резултата в 29-та минута. След центриране от корнер топката бе изчистена и попадна у Абделхаким Буна, който я овладя и с удар през куп от играчи вкара за 1:0. До края на полувремето домакините можеха да изравнят, само че след удара на Мехди Фенуш в 42-та минута топката мина на сантиметри в навън. През втората част домакините бяха по-активният тим, само че не успяваха да основат чисти голови обстановки. Гостите пък разчитаха на епизодични контраатаки. В 87-та минута гостите останаха с 10 души на терена, откакто в границите на няколко секунди Димо Бакалов получи два жълти и надлежно червен картон.

Етър - Лудогорец 0:6

Лудогорец реализира разгромна победа с 6:0 като посетител против Етър в среща от 26-ия кръг в Първа професионална лига. Шампионите рано взеха решение крайния излаз в дуела на стадион "Ивайло ". Още в петата минута Клаудиу Кешерю се разписа от близко след асистенция на Върджил Мисиджан и заучено осъществяване на свободен удар. В 22-ата минута отдалечен шут на Чавдар Ивайлов мина около вратата на "зелените ". Само две минути по-късно Мисиджан направи резултата 2:0 с техничен удар след извеждащо подаване на Марселиньо. В 39-ата минута още веднъж Мисиджан се разписа със мощен удар след технично подаване на Вандерсон. В първата минута на втората част Самб Бадара не съумя да се възползва от неточност на Сисиньо, само че ударът му беше избавен от вратаря Ренан. В 58-ата минута Абел Анисе със мощен отдалечен удар осъществя четвъртия гол във вратата на Етър. В 74-ата минута румънецът Кешерю се възползва от нова неточност в защитата на домакините и още веднъж се разписа в мрежата зад Христо Иванов. Две минути преди края на постоянното време влезлият като запаса Якуб Швиерчок вкара първия си гол с екипа на Лудогорец, оформяйки разгрома с 6:0. Осмият следващ триумф в шампионата направи Лудогорец водач след края на постоянния сезон. Разградчани имат актив от 66 точки преди всичко. Етър заема 13-та позиция с 21 точки и ще играе във втората осмица в шампионата.

Славия - Пирин 3:1

Славия приключи на седмо място постоянния сезон в Първа професионална лига, откакто в мач от последния 26-и кръг победи с 3:1 Пирин Благоевград като хазаин. Головете за "белите " на Националния стадион "Васил Левски " осъществиха през втората част Галин Иванов в 57-мата и 88-мата минута и Ивайло Димитров в 79-ата. В 89-ата минута Димитър Благов осъществя почетния гол за благоевградския отбор. С триумфа Славия събра 32 точки и ще играе в група "А " на втората осмица във втората фаза на шампионата. Компания на столичния отбор там ще вършат 10-ият Черно море, 11-ият Пирин и 14-ият Витоша Бистрица. В група "Б " пък не престават тимовете на Септември София, Локомотив Пловдив, Дунав Русе и Етър Велико Търново. През първото полувреме рисковите положения и пред двете порти съвсем липсваха. Най-доброто от тях се откри пред нападателя на Славия Ивайло Димитров в 17-ата минута. Тогава националът стреля добре с левия крайник към вратата на Пирин, само че Красимир Костов съумя да избие удара на Димитров. Доста по-итересно стартира втората част на мача, като още в началните минути и двамата вратари трябваше да демонстрират класа. В 50-ата минута Галин Иванов опитва рефлекса на Красимир Костов, а минута по-късно и дебютантът на вратата на Славия Емануеле Джерия трябваше да се намесва след центриране на Радослав Кирилов. В 52-рата минута Янис Карабельов нанесе мощен шут към вратата на Пирин, само че Костов още веднъж избави. При добавката Галин Иванов стреля в навън. Активната игра на Иванов обаче му донесе дивиденти в 57-мата минута. Тогава някогашният състезател на Левски получи топката пред границата на наказателното поле на Пирин, навлезе в него и с компактен диагонален шут по земята не остави никакви шансове на Костов да реагира - 1:0 за Славия. Столичният отбор продължи да бъде по-активният на терена и след гола и минута по-късно Ивайло Димитров пропусна от чиста позиция. Дори и да бе осъществил обаче, Димитров нямаше да може да се зарадва на гола си, защото основният арбитър Станислав Ставров маркира нарушаване на нападателя на Славия. В 73-тата минута Галин Иванов бе покрай втория си гол в мача, само че от чиста позиция стреля едва. Натискът на Славия бе овенчан с втори гол в 79-ата минута. Конър Хендерсън се подхлъзна в средата на терена и загуби топката. Тя стигна до Цветелин Чунчуков, който подаде към непокрития Ивайло Димитров и той с мощен удар с левия крайник осъществя за 2:0. В 88-мата минута Славия стигна и до трети гол, като създател бе Галин Иванов. В ответната офанзива Димитър Благов върна един гол за Пирин, довкарвайки топката след удар на Радослав Кирилов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР