ЦСКА изтръгна изключително важен успех в борбата си за титлата

...
ЦСКА изтръгна изключително важен успех в борбата си за титлата
Коментари Харесай

Коледата остана червена - ЦСКА замрази Лудогорец за край на полусезона

ЦСКА изтръгна извънредно значим триумф в битката си за купата в efbet Лига. " Червените " се приближиха единствено на две точки от водача Лудогорец , откакто завоюваха директната борба против " орлите " на стадион " Българска войска ".

Студеният декемврийски следобяд приключи със подобаващ " армейски " успех 1:0. Селекцията на Стойчо Младенов бе надалеч по-активният отбор, като разумното се случи в 77-ата минута. Тогава капитанът Юрген Матей осъществя следващото си значимо попадение за столичния гранд, бележейки от близко с глава в мрежата на Падт.

Домакините доиграха дербито с човек по-малко, след втори жълт картон на Мухар в 90-ата минута. Това обаче не оказа никакво значение, защото първенецът за сезон 2020/21 не сътвори рискове пред Бусато. Запомнени обаче ще бъдат баталните подиуми сред двата отбора в даденото продължение, когато доста на брой странични лица трябваше да разтървават хора от двата щаба.

Така ЦСКА ще зимува единствено на две точки от върха. Стойчо Младенов пък има спомагателен мотив за наслада, защото реализира своя първи триумф над Лудогорец. Загубата съвсем несъмнено значи, че Станислав Генчев надали ще резервира позицията си на старши-треньор на " орлите ".

За следващ път съдията Валентин Железов сподели, че е нерешителен и несъответстващ съдия вкупом. Той още веднъж " блесна " с жесток брой нарушавания, посредством които накъсваше непрестанно мача и по този начин попречи на отборите да демонстират по-добра и бърза игра.

Голямото дерби на " Българска войска " стартира с минута безмълвие в памет на умрелия преди дни почитател на " алените " - Пламен Живков. Публиката по трибуните удостои неговата персона с бурни овации.

Домакините започнаха този дуел надалеч по-активно, като основно настоящо лице на терена бе Яник Вилдсхут. Нидерландецът подвигна публиката на крайници с прекрасен финт сред двама във втората минута, само че последвалото му центриране откри лицето на Георги Терзиев. При корнера се сътвори малко меле, след което Яник получи опцията да шутира от границата на наказателното поле. Серджио Падт нямаше проблеми със спасяването на удара.

В седмата минута " армейците " получиха статично състояние - близнак, на това, което имаха в своя изгода против Арда и в следствие осъществиха в гол за 2:2. Този път обаче Жеферсон реши да не центрира към купа от играчи, а разигра триково с Мухар. Хърватинът заложи на изстрел, който не проби купа от лудогорски футболисти.

ЦСКА пропиля първото съществено състояние в мача с настъпването на 14-ата минута. И по-скоро, шансът избави Лудогорец в този момент. Георги Йомов центрира меко от фланга, а летящото кълбо бе засечено непосредствено от въздуха от Вилдсхут. Акробатичното му ориентиране пое към незащитения от Падт ъгъл, но за злощастие на " армейците " се отби в лявата странична греда на " орлите ".
 Снимка 557948
Източник: LAP.bg

Шампионът на България стреля за сефте към вратата на ЦСКА едвам в 32-ата минута. Тогава Каули просто усъвършенства статистиката на своя отбор, нищо повече, с което да стресира Бусато.

Крилото на ЦСКА - Георги Йомов заложи на ексцентричното и бе покрай триумфа в 34-ата. Националът навлезе мощно в полето на " зелените ", след което вместо подаване, опита техничен изстрел с външната част на своята обувка. Серджио Падт внимаваше в картинката и направи положително избавяне с крайник.

Големи неприятности сполетяха Станислав Генчев в 40-ата минута, когато треньорът на Лудогорец трябваше да направи насилствена промяна. Националът на България Сисиньо се контузи при приземяване, а най-близките до него съотборници дадоха сигнал, че присъединяване му в този мач е завършило. На негово място се появи Оливие Вердон, който пък още с влизането си на терена получи жълт картон.

Лудогорец най-сетне сътвори причина за нещо рисково в първата минута на продължението. Янков подвигна оборотите на " зелената " офанзива, а Десподов я изостри с извеждащ пас за Марин. Секунди преди испанецът да насочи изстрел, в краката му безкомпромисно се хвърли Бусато, с цел да постави завършек на напрежението пред неговата врата.
 Снимка 557947
Източник: LAP.bg

Карол Метс от ЦСКА направи " подарък " на противника в 48-ата минута. Естонският национал позволи неточност против Десподов, а капитанът на " орлите " мигновено продължи за Ихинио Марин. Испанецът реши да стреля технично, само че мерникът му не беше задоволително старателен.

Последва спиране на срещата за близо 5-10 минути, през които " алените " почитатели сътвориха грандиозно шоу със заря, факли и димки.

Иван Турицов пусна чудесно подаване, паралелно на голлинията, за Кайседо след рестарта на мача, а от еквадореца се очакваше единствено едно голово допиране. Георги Терзиев обаче бе концепция по-бърз и го блокира в решителния момент.

Наставникът на ЦСКА - Стойчо Младенов изпусна нервите си в 62-ата минута, когато изиска пояснение от основния арбитър Валентин Железов край тъчлинията. Специалистът настояваше за втори жълт картон на Шакил Пинас, който спря непозволено Георги Йомов. Вместо бранителя, публично предизвестие видя Екзекутора, който едвам бе опазен от Анатоли Нанков и Кирил Динчев.
 Снимка 557943
Източник: LAP.bg

Лудогорец можеше да извади шанс в 64-ата минута, когато Алекс Сантана изненадващо стреля от приблизително разстояние и насмалко кълбото не посети мрежата на сюрпризирания му съотечественик Густаво Бусато.

ЦСКА се нуждаеше от малко повече състезателен късмет в 68-ата минута, когато центриране на Вион от корнер внесе сериозен ужас в полето на Лудогорец. Намиращият се най-близо до топката Томас Лам обаче не можа да добута кълбото зад лудогорската голлиния

Наглед разумното в това дерби се случи и по-активният отбор беше заплатен с водачеството. ЦСКА получи правото да извърши статично състояние в 77-ата минута. Томас Лам завъртя топката към далечната греда, където капитанът Юрген Матей пребори с физика Шакил Пинас и от близко с глава не остави никакъв късмет на Падт за 1:0!

Екшънът в центъра на София се задълбочи в първата от даденото 8-минутно продължение. Карло Мухар рискува прекомерно доста при шпагата си против Мануел Шоу и реферът Железов не се поколеба да му покаже втори жълт картон. Така " армейците " останаха с човек по-малко в сериозен миг от дербито.
 Снимка 557937
Източник: LAP.bg

Напрежение сред двата отбора имаше в 95-ата минута. Иван Турицов получи сигнал от скамейката на ЦСКА да падне на тревата, с цел да забави с още малко идната си промяна. Това, естествено, по никакъв начин не се хареса на лудогорци, което от своя страна отприщи голям брой кавги и леки замени на удари сред враждуващите лагери. Примера им беше последван и от щабовете на аварийните скамейки, където също се стигна до батални подиуми и безчет картони от Валентин Железов!

До края " орлите " нямаха късмет даже и за една офанзива, а малко по-късно ЦСКА официализира своята огромна победа!

Така ЦСКА и Лудогорец закриха футболната 2021 година у нас. Efbet Лига се възобновява в средата на месец февруари.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР