ЦСКА използва официалния си сайт, за да поздрави почетния президент

...
ЦСКА използва официалния си сайт, за да поздрави почетния президент
Коментари Харесай

ЦСКА поздрави Димитър Пенев

ЦСКА употребява формалния си уебсайт, с цел да поздрави почетния президент на клуба и една от най-големите митове на българския футбол Димитър Пенев. Днес Стратега от Мировяне става на 74 години. „ Червените “ му пожелаха здраве, благополучие и дългоденствие.

Пенев носи аления екип сред 1964 и 1977 година, като записва 329 мача и 24 гола. Като футболист на ЦСКА печели 7 трофеи на България и 5 пъти победи с Купата на Съветската войска, а като треньор на отбора извежда „ армейците “ до 3 шампионски трофеи и 4 купи.

За националния тим на България Димитър Пенев изиграва 90 мача и вкарва 2 гола. Участник е на Световните шампионати през 1966, 1970, 1974. Като селекционер на отбора той извежда страната ни до четвъртото място на Световното състезание през 1994 година в Съединени американски щати, а също по този начин води тима и при първото класиране на България на европейски финали през 1996 година. Обявен е за треньор номер 1 на XX век на България. Награден е с медал "Стара планина "- първа степен. През 2016 година е разгласен за почетен президент на ЦСКА. В момента той оказва помощ с скъпия си опит на щаба на първия тим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР