ЦСКА изненада мнозина с трансфера на може би най-силния играч

...
ЦСКА изненада мнозина с трансфера на може би най-силния играч
Коментари Харесай

Близо милион заплата за Греъм Кери в ЦСКА

ЦСКА изненада мнозина с прехвърлянето на може би най-силния състезател на изпадналия в четвъртия ешелон на британския футбол отбор на Плимут - Греъм Кери. Ирландецът е машина за голове и асистенции за четирите си години в Аргайл, само че напусна като свободен сътрудник.

Вестник "България през днешния ден " разкри, че островитянинът идва на "Армията " поради малко по-високата заплата, която му се предлага тук. Вестникът обаче прави изчисленията си въз основата на седмично заплащане от 3000 паунда, което твърди, че Кери е взимал в отбора от Англия.

Справка в районните медии в Плимут обаче демонстрира по-различна картинка. Според тях, седмичното заплащане на Греъм Кери в действителност е било много по-високо. Той е получавал по 7000 паунда седмично, което го е направило и вторият най-добре заплатен състезател на отбора. По-добри пари от него е взимал единствено вратарят Мат Мейси - по 10 хиляди паунда на седмица.

При 7000 паунда седмично годишното заплащане на Греъм Кери е било малко над 360 хиляди паунда. И в случай че "червените " са надвишили с малко тази годишна ставка, значи, че са подписали с него за към 1 млн. лева за идващите 12 месеца.

Такава заплата сигурно подрежда ирландеца измежду най-добре платените играчи освен в ЦСКА, само че и в Първа лига като цяло. Разбито на месеци, възнаграждението му е от порядъка на 80 хиляди лева за 30 дни, което си е много добра сума, изключително за българските стандарти.

По-рано пък в Румъния разкриха, че друго от новите попълнения на "червените " от това лято - Диего Фабрини - е подписал против месечно заплащане от 25 хиляди евро. В Русия пък разкриха, че трети от новите - Денис Давидов, ще се разписва за приблизително по 10 хиляди евро на месец за периода на контракта си с клуба.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР