ЦСКА излиза не за една, а за цели две важни

...
ЦСКА излиза не за една, а за цели две важни
Коментари Харесай

ЦСКА чака Арда и гледа към върха

ЦСКА излиза не за една, а за цели две значими борби през днешния ден.

Първо от 16:30 часа възпитаниците на Нестор Ел Маестро посрещат Арда в съгласно за следващи 3 точки в борбата за шампионската купа.

Непосредствено след футболната среща пък алените почитатели се насочат към Орлов мост, където ще блокират центъра на София и с мирни дейности ще покажат какъв брой значимо е да не се стига до нов бойкот на плана за реорганизация на стадион „ Българска войска “.

ЦСКА влиза в срещата с Арда в серия от 8 мача без загуби, 6 от които победи. В последния кръг обаче отборът съществено се изтеза против Пирин в Благоевград и направи крачка обратно по отношение на позитивната си линия на развиване от последните седмици. Въпреки това по този начин чаканото отпушване на Матиас Фаетон донесе трите точки на стадион „ Христо Ботев “ и по този метод армейците се възползваха от неверните стъпки на останалите тимове в челото на класирането – Локо Пд, Черно море и Лудогорец. Така се отвори кулоар, който разрешава на ЦСКА при победи над Арда и Етър (в отсрочен мач от 3-ия кръг в сряда от 17:00 часа) да превземе върха в шампионата при еднакъв брой мачове с останалите отбори (б.р. – единствено Лудогорец ще е с дуел по-малко, само че даже и да го завоюва отново би изоставал от червените).

За задачата обаче подопечните на Нестор Ел Маестро би трябвало да покажат много по-различно лице от видяното в Благоевград, където бяха напът да позволен доста сериозна издънка. Срещу Пирин нямаше и диря от силата и динамичността в средата на терена, а изпълнителите в нахлуване изневериха. Притеснение провокира и втория следващ доста слаб мач на звездата на отбора Тобиас Хайнц след безконечното дерби с Левски. За наслада на алените Фаетон се включи на доста високи обороти от аварийна пейка, и то откакто треньорът доста закъсня с стартирането му в игра. Арда обаче е тим с много по-големи футболни достолепия и упоритости от Пирин и показване като в Благоевград надали ще остане още веднъж безнаказано. На „ Армията “ са уверени, че ще се завърнат към доминантните си изяви от мачовете с ФК ЦСКА 1948 Сф и Локо Пловдив и напълно скоро ще зарадват почитателите си с първата позиция в класирането.

Привържениците чакаха положителни вести още при започване на тази седмица, когато ЦСКА трябваше да провежда конференция и да разгласи съответните си проекти и периоди за реконструкцията на стадион „ Българска войска “. Вместо това обаче алените оповестиха, че против разрешението им за градеж, пристигнало след утвърждение от куп институции, е входирана тъжба и следва да се образува дело в съда, което ще забави процеса за неопределен срок. Единственият вид това да не се случи е жалбоподателят Николай Веселинов, претендент за кмет в столичния регион „ Красно село “ да отдръпна писмото си. Затова и през днешния ден директно след дуела против Арда почитателите ще се насочат от стадиона, който мечтаят да видят осъвременен, към Орлов мост в центъра на столицата. Те ще блокират придвижването и ще опитат да покажат, че тематиката е от извънредно публично значение за целия български спорт, откакто жалбоподателят към този момент изрази подготвеност да се отдръпна. Не е изключено мирните протестни дейности да бъдат подкрепени и от виновни фактори в ЦСКА. Така единствено в границите на няколко часа ще се случат две събития, доста значими за краткосрочните и дълготрайните упоритости на 31-кратните първенци.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР