ЦСКА излезе с официална позиция относно това дали трябва да

...
ЦСКА излезе с официална позиция относно това дали трябва да
Коментари Харесай

ЦСКА с официална позиция за присъствието на фенове в дерби мачовете

ЦСКА излезе с публична позиция по отношение на това дали би трябвало да участват почитатели на гостуващите агитки по време на дербитата с Левски. " Армейците " са безапелационни, че осъждат проявата на насили по стадионите, само че че лишаването от наличие на последователи на гостуващия тим не е решение на казуса.

Ето цялата позиция на " армейците ":

ПФК ЦСКА застава изрично зад позицията, че почитатели на противникови тимове би трябвало да участват на стадиона по време на дербита. Да! Категорично осъждаме проявата на принуждение във всичките му форми, хвърлянето на бомби, ракети и рискови предмети по противниковата агитка и нееднократно сме призовавали до ексцесии да не се стига. Решението обаче не е да лишиш хиляди поради шепа хулигани. Решението виждаме в строги ограничения, фрапантни санкции и дейната роля преди всичко на страната и БФС и по-късно на клубовете и проведените последователи. Да изберем лесната алтернатива с ограничение на гостуваща агитка намираме за тичане от отговорност, а не решение.
 ЦСКА инсталира камери за живо лъчение на реконструкцията на
ЦСКА инсталира камери за живо лъчение на реконструкцията на " Армията "

Това ще се случи скоро

Феновете на всеки един тим са най-големият актив, който един клуб може да има. Противопоставянето сред последователи е част от футболния фолклор у нас и една от най-силните мотивации за всеки един футболист - собствен или неприятелски. Вечното дерби ЦСКА - Левски, както и всички други локални дербита в България в никакъв случай не биха били същите без две сърцати агитки, подкрепящи своя тим до финален мирис и с цялото сърце, без значение от резултата. Лишаването на почитателите от наличие по трибуните би лишило футбола у нас от най-пъстрата и колоритна негова характерност.

Не можем да приемем, че целият държавен уред не може да се оправи с този проблем при предпочитание. А когато хулиганите бъдат хванати - тежки лични санкции, без опция за анулация и без публично опрощение.

Тежки и обективни, идентични за всички, санкции биха били нужни и от страна на Българския футболен съюз. Ако управническият орган на БФС влезе в своята роля не по мним метод, а действително, имаме вяра, че казусът може да бъде изкоренен. Остава ни само вярата, че новото управление би имало волята да провокира същинска смяна не защо да е, а в името на това да избави човешки живот.

Вижда ни се несериозно България да остане една от дребното развити страни, която не може да се оправи с казуса на футболното безчинство. Нека дружно покажем, че имаме потенциала, волята и инструментите да изкореним казуса, до момента в който резервираме най-хубавото на футбола - неговите същински почитатели.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР