ЦСКА има задължения в размер на над 2,2 милиона лева

...
ЦСКА има задължения в размер на над 2,2 милиона лева
Коментари Харесай

Появиха се задължения за милиони на ЦСКА към спортното министерство

ЦСКА има отговорности в размер на над 2,2 милиона лв. към Министерството на младежта и спорта за използването на стадион “Българска армия” и подготвителния комплекс в Панчарево, оповестява “Сега”. Информацията е непосредствено от държавното сдружение, стопанисващо двата парцела в столицата - “Сердика спортни имоти” ЕАД, чийто принципал е ММС.

В писмо, изпратено от ССИ към вестник “Сега”, се споделя следното:

“Към 30.04.2021 година, според проектоустава за регистриране на новото сдружение " Арена ЦСКА " ЕООД, акционерът ПФК " ЦСКА-София " следва да внесе 25% от цената на записаните на тяхно име акции, което се равнява на парична сума в размер на 5 827 675 лева, и 1 978 338.11 лева отговорности от настоящия контракт за наем - или общо 7 806 013.11 лева Към сегашния миг ПФК " ЦСКА-София " има неизпълнени отговорности по настоящия контракт. "

Писмото е пратено по отношение на учредяването на смесеното комерсиално сдружение " Спортни парцели Българска войска ", в което с равни вноски би трябвало да вземат участие страната, в лицето на " Сердика спортни парцели " (ССИ), и ЦСКА - София, посредством преднамерено основаната компания " Арена ЦСКА " ЕООД, благосъстоятелност на клубните шефове Гриша Ганчев и Юлиян Инджов.

За набирането на началния капитал страната би трябвало да направи непарична вноска, като апортира стадиона и прилежащите му терени в Борисовата градина и подготвителния комплекс в Панчарево, а футболният клуб да преведе 25% от цената на тяхната обща оценка - 23 310 700 лева Преди към две седмици обаче породи задочно различие сред двете страни, откакто членът на съвета на шефовете на ССИ Людмил Лазаров разгласи на конференция, че чакат от ЦСКА - София 8 млн. лева, а юристът на клуба Станислав Трендафилов му отговори през медиите, че дължимата вноска в действителност е 5.8 млн. лева

Вестникът изпраща уточняващ въпрос към ССИ дали има смяна в цитираната дължима сума към 30 април - погасена част или пък нарастнали отговорности. От получения отговор става очевидно, че отговорностите са се нараснали още:

“Към 22.07.2021 година според настоящия контракт за наем, ПФК " ЦСКА-София " има неизпълнени отговорности в размер на 2 257 106.00 лева Към сегашния миг ПФК " ЦСКА-София " не е показал първоначални разходооправдателни документи за оповестените усъвършенствания. В случай че сдружението не показа нужните документи, отговорностите към " Сердика спортни парцели " ще се усилят. "

“Подозирам, че няма такива отговорности. В самия контракт има уговорка, която дава опция за приспадане на наеми от направените вложения. Честно казано, не се занимавам съответно със строителството и с финансовите въпроси, това е счетоводен въпрос. Но съм уверен, че има направени усъвършенствания по парцела доста над всевъзможни вероятни дължими наеми и други суми. Разминаването сред 5.8 млн. и 8 млн. лева е голямо и няма по какъв начин да се дължи на неплатени наеми. Така излиза, че клубът като че ли въобще не е плащал наем по този контракт, а съм уверен, че не е по този начин ", разяснява юрист Станислав Трендафилов пред “Сега”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР