ЦСКА има нужната класа да преследва титлата и Купата в

...
ЦСКА има нужната класа да преследва титлата и Купата в
Коментари Харесай

Капитанът на ЦСКА: Трябва да вярваме, че можем да победим всеки, не ни липсва класа

ЦСКА има нужната класа да преследва купата и Купата в България. В това бе безапелационен капитанът Юрген Матай, който даде изявление за DIEMA SPORT . Повече от половин година, откакто бранителят скъса кръстна връзка против ЦСКА 1948, в този момент той се завърна на терена по време на подготвителния лагер на " алените " в Турция. Нидерландецът записа близо 20 минути в контролата против Короно Киелце и доста скоро ще бъде изцяло подготвен да играе и в формалните мачове.

„ Чувствам се изтощен, само че мисля, че това е обикновено за всеки един от нас на този лагер. Да, минаха две седмици, откогато съм в групата и упражнявам наедно с другите момчета. В началото е мъчно. Знаеш, че всичко е наред, само че ментално е по-трудно да го повярваш. Сега всичко е ОК. Да, върша всичко като че ли за първи път, само че към този момент отминаха няколко седмици и упражнявам тук с моите съотборници и мисля, че нещата са наред “, съобщи Матай пред DIEMA SPORT .

„ Прекарах много време с жена ми и щерка ми, което бе един от дребното плюсове, до момента в който бях контузен. Но психически не ми беше елементарно. Трябваше да последвам поредност от стъпки, дадени от докторите и физиотерапевтите. Има моменти, когато би трябвало да намалиш темпото, само че ти не искаш “.

„ Ако би трябвало да съм почтен, обстановката с мен бе следната: месец преди да завърша интервала си при физиотерапевтите в Нидерландия, те ми споделиха, че би трябвало да изчакам да премине цялата зимна подготовка на тима и едвам тогава, когато се завърна в България, да изиграя първите си минути наедно с моите съотборници. Но аз не намирам разликата в това да играя в другарска среща или в двустранна игра 11:11 с моите съотборници, в каквито към този момент взимах присъединяване “.

„ Да, резултатите са неприятни и не можем да го отречем. Никога не е занимателно да натрупаш няколко загуби. Аз имам много подготовки в кариерата си, които са започвали с неприятни резултати, само че това не всеки път е определящо. Ние си вършим работата на подготвителното игрище. Полагаме доста старания и опитваме да останем фокусирани, върху това, което ни чака в България. Това е най-важното – целта. Да, тези резултати са неприятни, само че това се отразява повече на почитателите и медиите, а не нас. Ние оставаме задружни и работим дружно като група, а лагерът ни е доста добър досега. Ако би трябвало да съм почтен, не биха ме интересували изключително резултатите в мачовете по време на подготвителния лагер, в случай че в първата публична среща стартираме с победа “.

Матай разкри какви са приликите и разликите в методите на работата сред Саша Илич и Нестор Ел Маестро:

„ Мисля, че още ми е доста рано и мъчно да кажа, тъй като работя с групата от едвам три седмици. Не бях с тима по време на формалните мачове. Пропуснах доста. За мен това е безусловно друга обстановка. Мисля, че той вкара нови правила, друг жанр на работа. Бягаме повече и по друг метод. Мисля, че и двамата са положителни треньори, които имат своя жанр “, показа нидерландецът.

„ Знаете, че няма точна формула. Едни харесват повече едно, а други другото. Това е обикновено. Треньорът дефинира разпоредбите, а ние просто би трябвало да ги съблюдаваме. Това е “, добави още футболистът на ЦСКА във връзка работата с Ел Маестро.

Лидерът в шампионата е Черно море, какво счита Матай за борбата за купата през сегашния сезон?

„ Останах впечатлен от метода, по който Черно море игра. Особено в първите няколко седмици. Имаха доста дълга позитивна серия, каквато направи и Локомотив Пловдив. Да, ще бъде мъчно. Мисля, че шампионата подвигна равнището си в последно време. По-високо е по отношение на времето, когато дойдох. Това е ужасно за всички, даже и за нас. Прави обаче задачата ни по-трудна, а за почитателите всичко е по-интересно. Много тимове се борят за първото място, само че по пътя към постигането му, би трябвало просто да печелиш всеки мач. Нищо друго не трябва да ни интересува. “

„ Мисля, че най-важното е желанието. Енергията. Вярата. Имаме го. Просто би трябвало да имаме вяра, че можем да победим всеки. Не е значимо кой тим е по-добър, миналогодишният ЦСКА или сегашният... Просто би трябвало да стартираме да имаме вяра, че можем да победим всеки. Дори фактът, че пропуснах доста, видяното през тези три седмици ми демонстрира, че ние имаме нужната класа. Не ни липсва такава “, приключи Юрген Матай.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР