ЦСКА игра според възможностите си и се представи достойно в

...
ЦСКА игра според възможностите си и се представи достойно в
Коментари Харесай

ЦСКА и Базел играха на различни скорости

ЦСКА игра съгласно опциите си и се показа почтено в плейофа реванш за влизане в групите на Лигата на конференциите против Базел. Това обаче не значи, че армейците демонстрираха солидни футболни достолепия, на чиято база да стъпят, с цел да имат шансове за продължение напред в шампионата.

На " Санкт Якоб Парк " се срещнаха два тима, които играха на напълно разнообразни скорости. Саша Илич и Алекс Фрай заложиха на подобен метод с близки по терена линии, дълги, разсичащи защитата подавания и блиц преса при загуба на топката или нерешително отиграване на съперника. И е редно да отбележим, че възпитаниците на сръбския експерт следваха напълно тактическия му проект. Но тук разликата в класите пролича.
 Кюстендилеца прикани за поддръжка към Георги Йомов
Кюстендилеца прикани за поддръжка към Георги Йомов

" Никой не знае каква е истината "

Очаквано домакините започнаха срещата с вихрен напън, на който всеки български тим би се задъхал, просто тъй като у нас в никакъв случай не се играе на сходно движение. С доста бягане и взаимопомощ, както и невероятна двойна интервенция на Бусато, армейците оцеляха и в идващите минути пробваха да успокоят протичащото се на терена. За разлика от мача в София обаче, на " Санкт Якоб Парк " Базел бе извънредно стабилен в своята преса, която доста бързо им завоюва средата на терена. Швейцарците стигаха по-бързо до всяка топка и бяха по-стабилни при единоборствата. Така още в средата на първото полувреме армейците схванаха, че нямат потенциала да разстроят ритъма на съперника с футбол и заложиха на няколко накъсвания на играта, които дадоха резултат. Стилът на отбора пък се пренастрои напълно към изритване на топката напред към Бамба, който имаше за задача да се надбягва и бори с сред трима и четирима бранители на домакините. Обективно видяно, това бе единствената тактичност, с която ЦСКА можеше да търси продължение напред, защото равнището на Базел в четвъртък не предразполагаше надиграване. Всяко впускане на армейците бе наказвано от бърза контраофанзива и за следващ път пролича, че родните тимове изостават извънредно доста от западните като физика и скорост. Българският футбол отстъпва с няколко предавки на скоростта на средноевропейския и изключително при гостуванията този факт лъсва с цялостна мощ.

Червено-сините настоятелно и методично търсеха път към вратата на армейците. И като че ли даже в лагера на ЦСКА знаеха, че гол в мрежата им неизбежно ще падне, като значително разчитаха на шанса да ги покрие. Възпитаниците на Саша Илич изглеждаха безпомощни всякога, когато темпото се вдигнеше, като компенсираха неналичията си в техническо естество с доста бягане. С изминаването на час игра обаче физическите ресурси завършиха и швейцарците се възползваха.

И за жалост, ЦСКА и останалите български тимове и през идващите години ще продължат да падат жертва на неналичието на съответна конкуренция в родния шампионат. 2/3-ти от дуелите у нас са лишени от всевъзможни футболни достолепия и се организират единствено с цел да бъде регистриран краен резултат. Докато в останалите страни тимовете не спят, развиват се непрекъснато и доближават до движение, което за нашите е неразбираемо. Това пролича и на " Санкт Якоб Парк ".
 Здравко от Ритон: Младенов е изменник! Какво ЦСКА е
Здравко от Ритон: Младенов е изменник! Какво ЦСКА е " Числото "? Това е безумство

То е срамно като виждам 15 родственици да викат: " ЦСКА ". Когато го дават по малкия екран, не им ли става неловко? Все едно и аз да събера няколко родственици и да викаме.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР