ЦСКА и Царско село завършиха наравно 0:0 в мач от

...
ЦСКА и Царско село завършиха наравно 0:0 в мач от
Коментари Харесай

Царско село завърши 0:0 срещу ЦСКА

ЦСКА и Царско село приключиха наедно 0:0 в мач от 23-ия кръг на Първа лига, игран на стадион „Българска армия“.

„Червените“ разумно имаха игрово предимство от самото начало на срещата с последния в класирането, само че по този начин и не съумяха да намерят път към вратата на гостите. Това бе второ следващо нулево тъждество за 31-кратните първенци в шампионата.

Двубоят стартира с минута безмълвие в памет на някогашния треньор от школата и първия тим на „червените“ Веселин Яневски, който ни напусна през седмицата. През първата част обаче заплахите на терена бяха изключителна необичайност, макар че ЦСКА имаше териториален превес.

В 21-ата минута Иван Турицов опитва да изненада вратаря Ндиае с удар от към 25 метра, стражът на гостите обаче внимаваше и мазета в корнер. Малко по-късно още веднъж българският национал бе в центъра на събитията, откакто пусна към Кайседо, само че нападателят стреля в навън.

След почивката ЦСКА опита да вдигне оборотите и да усили натиска и в 53-ата минута удар на Томас Лам с глава след центриране на Кери от корнер мина на педя от вратата. Пет минути по-късно пък Йомов навлезе в наказателното поле и стреля рисково, само че вратарят Ндиае съумя да избие.

Час след началото на срещата на терена се появиха Маурисио Гарсес и Бисмарк Чарлс на местата на Георги Йомов и Греъм Кери. Именно новото попълнение на ЦСКА можеше да се трансформира в воин за отбора си – в 62-ата минута Турицов пусна чудесно към Гарсес, който спря на гърди и мигновено стреля красиво с ножичен удар. Топката обаче мина над вратата.

Шансовете пред вратата на Царско село не спираха и 10 минути преди края на постоянното време Жеферсон центрира от корнер, Мухар засече с глава и трансферира вратаря Ндиае, само че топката се удари в напречната греда и излезе в навън.

В 90-ата минута и Вилдсхут стреля с глава, само че прати топката в ръцете на стража на гостите. В последните секунди на срещата пък Бисмарк Чарлс пропусна „златен“ късмет да донесе успеха за ЦСКА, откакто от чиста обстановка стреля в навън.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР