ЦСКА и Лудогорец завършиха наравно 0:0 в голямото дерби от

...
ЦСКА и Лудогорец завършиха наравно 0:0 в голямото дерби от
Коментари Харесай

ЦСКА се прости с Българска армия с поражение от Лудогорец в самия край

ЦСКА и Лудогорец приключиха наедно 0:0 в огромното дерби от 20-ия кръг в Първа лига. Последният мач за двата отбора за състезание за календарната 2023 година бе и финален за " алените " на стадион " Българска войска " преди началото на реконструкцията на оборудването, като предложи доста страсти по трибуните, само че малко футболни достолепия на терена.


Военен оркестър и осъществяване на Йорданка Христова загряха ЦСКА преди конфликта с първенците, а преди първия съдийски сигнал на " Армията ", пред препълнените трибуни на стадиона, прозвучи и химнът на страната. Пред погледа на легендата на домакините Христо Стоичков, първият прецизен удар по посока една от двете порти пристигна при започване на срещата, когато Бърнард Текпетей стреля от директен свободен удар, само че Густаво Бусато бе на мястото си под рамката и парира шута. Най-добрата опция за възпитаниците на Нестор Ел Маестро се откри пред Марселино Кареасо. Полузащитникът на " армейците " не съумя да засече подаване на Тобиас Хайнц от дясно, като топката подскочи уверено преди Кареасо да я засече в мрежата на Серджио Падт.

Битката сред двата състава продължи и след почивката. Второто полувреме стартира с нова страхотна хореография на домакините, като бе отдадена респект на клубната легенда Димитър Якимов. ЦСКА започва частта с насилствена промяна, като Емануел Шакич влезе на мястото на контузилия се Иван Турицов. Именно Шакич имаше проблеми малко след влизането си на терена, като Кайо Видал стреля доста рисково, само че над вратата на Бусато, откакто преодоля съпротивата на австриеца. " Червените " вкараха малко повече сила в дейностите си, само че по този начин и не стигаха до прецизен удар по посока вратата на Падт. Феновете по трибуните, към 20 000 на брой, обаче продължаваха да се забавляват, като направиха ужасно пирово шоу, което закономерно докара и до краткотрайно спиране на дуела.


След приключването на постоянното време беше назначено 12-минутно продължение. В неговото начало капитанът на разградчани Якуб Пьотровски тества рефлекса на Бусато, само че бразилецът мазета с лекост. Последва ново спиране на играта поради потреблението на пиротехника от " алените " последователи. Удар на Дюкенс Назон мина около вратата след подновяването на мача, като това бе и последното деяние на хаитянина в срещата.

В 18-та минута на добавеното време Лудогорец дочака своя момент и попари своя противник и всички ентусиасти на ЦСКА на стадиона. Пьотровски подаде елегантно на влезлия от пейката Рик Джонатан, който подаде към друга от промените на Георги Дерменджиев - Спас Делев, а той наказа някогашния си тим. След попадението Делев провокира част от публиката на " армейците ", а по-късно последва случай с треньора на вратарите на първенците Здравко Здравков. Той бе ударен и падна на земята, като след това се прибра в съблекалнята. Голът на Делев бе прегледан от ВАР, само че в последна сметка бе зачетен. До края ЦСКА не съумя да отвърне на предизвикването и по този начин се сбогува със своя дом в настоящия му тип с проваляне. След последния съдийски сигнал не се стигна до навлизане на почитатели на домакините на терена.


Лудогорец се изравни с " алените " в класирането - по 42 точки, като е пред столичани поради двете си победи през сезона, само че с дуел по-малко от противника. И двата тима са с мач по-малко от водача Черно море, който ще зимува на върха. ЦСКА е хазаин на Ботев Враца в първия си мач от пролетния полусезон, до момента в който за Лудогорец играе с Черно море в средата на февруари, само че преди този момент затваря годината с значимо домакинство на датския Нордшеланд в последна среща от груповата фаза на шампионата Лига на конференциите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР