ЦСКА и Лудогорец ще изиграят още един мач до края

...
ЦСКА и Лудогорец ще изиграят още един мач до края
Коментари Харесай

Спомнете си кога ЦСКА за първи и последен път победи Лудогорец

ЦСКА и Лудогорец ще изиграят още един мач до края на календарната 2017 година с изключение на този в неделя за състезание, който ще е в Разград. В средата на декември „ алените ” ще одобряват „ орлите ” в четвъртфиналите за Купата на България.

Любопитното е, че ЦСКА към момента няма турнирна победа над Лудогорец, само че има такава за държавния трофей.  Тя е единствената на „ армейците ” в борбите им с разградския им противник.

Това се случи тъкмо преди 5 години – на 31 октомври 2012-а в първи мач от 1/16-финалите за Купата. Срещата се игра в Разград, а ЦСКА завоюва с 2:1. Мирослав Иванов откри за домакините в 11-ата минута, а в 35-ата Мишел Платини (който по-късно заигра в Лудогорец) изравни. В 61-ата минута Лукас Саша, който пък през днешния ден е футболист на „ орлите ”, донесе триумфа на „ алените ”, водени от Стойчо Младенов.

Интересен е фактът, че Лудогорец няма друго проваляне вкъщи в мач за държавния трофей откогато е част от футболния хайлайф на България.

На реванша в София „ армейците ” паднаха с 0:1, само че поради множеството маркирани голове на непознат терен продължиха напред.

Любопитното е, че актуалният бранител на ЦСКА Александър Барт тогава е в Лудогорец и взема присъединяване във въпросната среща, а с изключение на Лукас Саша  част от състава на 31-кратните първенци е различен настоящ състезател на шесткратните първенци - Абел Анисе.  

От актуалните футболисти на „ зелените ” във въпросния мач преди 5 години играят единствено Светослав Дяков и Марселиньо. Днес в ЦСКА няма нито един, който да е взел присъединяване в единствената победа на отбора над Лудогорец.
РУМЕН  ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР