ЦСКА и Лудогорец не се победиха в голямото дерби на

...
ЦСКА и Лудогорец не се победиха в голямото дерби на
Коментари Харесай

"Лудогорец" издържа на "Армията" и взе важна точка от дербито с ЦСКА

ЦСКА и " Лудогорец " не се победиха в огромното дерби на 18-ия кръг в Първа лига, завършвайки 0:0. Сблъсъкът на " Българска войска " предложи завладяващи моменти и доста борба, само че и малко голови положения.

Резултатът беше добре пристигнал за първенците, които играха, с цел да не завоюват и взеха своето. За 90 минути отборът, воден от Станислав Генчев, не насочи нито един прецизен удар към вратата на алените. Въпреки това най-чистото състояние в срещата пропусна Джордан Икоко от гостите.

Футболистите от Разград се защитаваха в огромни интервали от дуела, а доста мощно игра вратарят на първенците Пламен Илиев.

Равенството в София прекъсна серия от 10 следващи победи за първенците. За пръв път от 25 август отборът от Разград губи точки в Първа лига. Шампионите обаче остават единственият непобеден тим в шампионата, като имат 14 победи и четири равенства.

" Лудогорец " има задатък от седем точки пред втория " Левски " и девет пред " Локомотив " (Пловдив). И двата отбора не съумяха да завоюват мачовете си от кръга, като записаха равенства.

ЦСКА остава четвърти на 11 точки зад първенците. Червените стопираха серия от четири следващи победи.

ЦСКА стартира с всичко най-хубаво, което разполага, до момента в който " Лудогорец " излезе с няколко промени от последния си мач в Лига Европа. Шампионите играха в сграда с трима централни бранители и наситена междинна линия. Станислав Генчев остави отвън титулярния състав Джоди Лукоки, Вандерсон, Марселиньо, Сисиньо и Стефан Баджи, а на техните места започнаха Джордан Икокоо, Мавис Чибота, Дан Битон, Козмин Моци и Светослав Дяков.

" Лудогорец " сътвори първото си голово състояние в 12-ата минута. Тогава Недялков подаде хубаво към Кешеру, само че топката хвана централния нападател в крачка и той не можа да я отиграе. Последва рикошет, при който Раул Албентоса игра с ръка, а " Лудогорец " изиска дузпа, само че реферът Николай Йорданов не реагира.


© LAP.BG

В идващите минути положения пред двете порти липсваха, като зачестиха нервите на терена и конфликтите сред играчите. Съдията стартира да взема решение разногласията, като вдигаше бързо жълти картони, пробвайки да пресече и в зародиш претенциите към себе си.

Първият удар в срещата пристигна едвам в 24-ата минута, само че опитът на Рубен Пинто беше доста неакуратен.

В 33-ата минута ЦСКА отговори с рисково състояние. Али Соу беше съборен от Рафаел Форстър при борба за топката на границата на наказателното поле. Домакините незабавно желаеха червен картон за бразилския бранител, само че съдията Йорданов му сподели единствено жълт.

След фаула Тиаго Родригес стреля тъкмо, само че не сътвори проблеми на Пламен Илиев. Това беше и първият прецизен удар в дуела.

За 45 минути " Лудогорец " не насочи нито един прецизен удар към вратата на Густаво Бусато. Основното оръжие на първенците Кешеру остана изолиран в предни позиции, а с съвсем нищо не се регистрира и Мавис Чибота.

След почивката ЦСКА излезе още по-мотивиран да стигне до гол и опита да води играта, до момента в който " Лудогорец " продължи да разчита на контраатаки. Отново обаче на терена преобладаваше борбата, изпъстрена с единоборства в средата на терена.


© LAP.BG

В 59-ата минута, когато " Лудогорец " можеше да открие. След недоразумение в отбраната на ЦСКА Мавис Чибота настигна топката доо крайната линия и я центрира в наказателното поле, а от пет метра Джордан Икоко не уцели вратата.

Три минути по-късно " Лудогорец " не се възползва от условия за нова контраофанзива, когато Чибота се засуети, макар че получи хубаво извеждащо подаване от Дяков.

ЦСКА отговори на собствен ред с рисков изстрел от директен свободен удар. В 70-ата минута Али Соу беше повален на границата на наказателното поле, а Тиаго застана зад топката. Той стреля технично, само че Пламен Илиев съумя да избие в корнер.

В края макар че трябваше да вкарва гол, ЦСКА заложи на сигурността, като от пейката се появиха бранителят Жеферсон и опорният халф Кристиян Малинов. За " Лудогорец " запасите Марселиньо, Вандерсон и Якуб Шверчок не съумяха да доведат до смяна в играта на първенците.

В заключителните минути обстановката се промени и " Лудогорец " се задържа по-трайно пред полето на алените. Шампионите стигнаха до няколко фаула и задържаха напрежението в лагера на домакините, само че и те не доведоха до нищо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР