ЦСКА и Левски завършиха 1:1 в дербито от 13-ия кръг

...
ЦСКА и Левски завършиха 1:1 в дербито от 13-ия кръг
Коментари Харесай

Вечното дерби между ЦСКА-София и Левски не излъчи победител

ЦСКА и Левски приключиха 1:1 в дербито от 13-ия кръг на efbet Лига. Роналдо бе прецизен за " сините " в 43-ата минута, а ЦСКА изравни малко след почивката посредством Джонатан Линдсет. Сблъсъкът на Националния стадион предложи доста страсти пред към 30 000 фенове. 

" Червените " започнаха по-активно мача, като в 12-ата минута Линдсет опита да трансферира вратаря Андреев, само че не уцели вратата. 

Левски отговори с центриране към Фадига, само че изстрелът му с глава не откри вратата на Бусато. 

Малко по-късно Майкъл Естрада падна в наказателното поле на Левски след прикосновение с Кордоба и алените имаха искания за дузпа, само че реферът Гидженов даде знак играта да продължи. 



В 17-ата минута Тобиас Хайнц прати топката в мрежата, откакто вратарят на Левски Пламен Андреев сбърка при изнасянето на топката, само че попадението бе анулирано поради засада на Дюкенс Назон. 

Малко по-късно и Назон опита мерника си, само че топката мина над вратата. 



В 33-ата минута вратарят Густаво Бусато избави удар от два метра удар на Краев с главата си, след което му бе оказана лекарска помощ. Двубоят е незабравим за вратаря на ЦСКА, който стана най-резултатният чужденец в историята на ЦСКА с 161 мача. 

В края на първата част сините бяха по-активният тим и съумя да поведе в резултата. В 43-а минута Цунами центрира от ляво и Роналдо с глава  не остави шансове на Бусато - 1:0 за Левски. 



На почивката почитатели на двата тима в секторите В и Г се обстрелваха със сигнални ракети и дикторът на стадиона предизвести, че мачът ще бъде преустановен, в случай че не спре изстрелването на ракети. 

В последна сметка мачът бе възобновен, ЦСКА стартира по-агресивно след почивката и бързо съумя да изравни. В 49- минута Линдсет се възползва от недоразумение сред вратаря Андреев и бранителя Кристиан Димитров, овладя топката и осъществя в опразнената врата. 



Веднага след попадението Естрада пропусна да направи цялостен поврат, останал очи в очи с Андреев, като вместо да стреля във вратата, опита пас към Назон, само че хаитянинът бе блокиран и не съумя да приключи с попадение. 

В 67-а минута Андриан Краев стреля от разстояние, само че топката мина на сантиметри от десния непряк дирек на Бусато. 



Минута по-късно добра офанзива на ЦСКА приключи с удар на Назон около вратата.

В последните минути двата тима те поисквам да рискуват в търсене на трите точки и взеха по една точка. Резервата Матиас Фаетон можеше да донесе успеха за ЦСКА, само че Андреев избави удара му в добавеното време.

Ремито остави ЦСКА на трето място с 25 точки, до момента в който Левски е четвърти с 23 точки.



Среща от 13-ия кръг на efbet Лига: 

ЦСКА - Левски  - 1:1 (0:1)
голмайстори: 0:1 Роналдо 43, 1:1 Джонатан Линдсет 49
стадион: Васил Левски
фенове: 30 000
основен арбитър: Радослав Гидженов
жълти картони:
- ЦСКА: Тобиас Хайнц Амос Юга, Майкъл Естрада
-Левски: Асен Митков, Рикардиньо, Кристиан Димитров, Хосе Кордоба

сформира:
ЦСКА: Густаво Бусато, Иван Турицов (70-Тибо Вион), Християн Петров, Енес Махмутович, Емануел Шакич (90+4-Мено Кох), Амос Юга, Марселино Кареасо,Тобиас Хайнц (87-Жираир Шагоян), Джонатан Линдсет, Майкъл Естрада, Дюкенс Назон (70-Матиас Фаетон) 

Левски: Пламен Андреев, Жереми Петрис, Кристиан Димитров, Хосе Кордоба, Цунами, Асен Митков (87- Килиан ван дер Каап), Андриан Краев, Асими Фадига (72-Асен Чандъров) Уелтон, Роналдо, Рикардиньо (87-Джемили, 90+4-Преслав Бачев)

Снимки: Иван Иванов/LAP.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР