ЦСКА и Левски не успяха да се победят в голямото

...
ЦСКА и Левски не успяха да се победят в голямото
Коментари Харесай

ЦСКА и Левски се захапаха, но дотам, „синята“ отбрана с подарък за съперника

ЦСКА и Левски не съумяха да се победят в огромното столично дерби и приключиха при резултат 1:1 в ранния съботен мач от програмата в efbet Лига. Иначе, наелектризиращото дерби сред „ червени “ и „ сини “ за следващ път показва доста нерви и не чак толкоз хубави футболни осъществявания, като грешките в играта на двата тима изобилстваха.

В 43-ата минута на първото полувреме Левски удари пръв в срещата, откакто Цунами даде изтънчено центриране в наказателното поле на противника, а Роналдо се извиси над всички и нанесе неспасяем изстрел за Густаво Бусато, с цел да даде задатък на своя отбор.

Втората част стартира с отличен късмет за Левски посредством Уелтън, който изпусна самичък против Густаво Бусато, а при ответното нахлуване „ сините “ позволиха кошмарна неточност в отбрана от Пламен Андреев и Кристиан Димитров, с цел да може Джонатан Линдсет да накаже неточността на противника и да изравни резултата. На процедура и двата гола на тимовете пристигнаха след първите точни удари към двете порти.

След изравнителния гол хората на Нестор Ел Маестро постановиха териториален напън към " синята " врата, само че огромни рискове пред вратата на Андреев нямаше. Левски, от своя страна, изчакваше на контраатаки посредством Уелтън, който не спря да тормози противника, само че няколко опита на бразилеца не навестиха вратата на Густаво Бусато.

Така серията от следващи победи на ЦСКА в efbet Лига беше прекратена, като отборът остана на третото място с 25 точки, до момента в който Левски е четвърти с 2 по-малко.

 

След по-малко от 30 секунди игра в дербито, Левски стигна до ъглов удар, откакто Енес Махмутович пресече подаване към Уелтън от Асен Митков. След осъществяването му не се случи нещо забавно, въпреки " сините " да пробваха заучено осъществяване. В хода на първите минути реферът Гидженов отсъждаше много нарушавания в двете направления, като играта беше трайно накъсана и футбол липсваше.

Все отново ЦСКА опитваше видимо да бъде по-дейният тим в началните акомпанименти от срещата, само че до рискове пред вратата на Пламен Андреев не се стигаше. Уелтън и Митков комбинираха още веднъж между тях вляво, а младокът центрира, само че право в ръцете на Бусато. При ответното нахлуване ЦСКА провежда скоростна офанзива и топката бе подадена от Хайнц вдясно към Майкъл Естрада. Еквадорецът овладя в полето на Левски и пусна по земя към Джонатан Линдсет, но халфът не съумя да нанесе удар към " синята " врата.

В 13-ата минута Иван Турицов даде извеждащ пас след въздушно единоборство с Цунами към Линдсет. Хосе Кордоба подцени обстановката и норвежецът насочи удар, който опита да трансферира Андреев, защото стражът бе излязъл леко напред, само че Линдсет трансферира и " синята " врата - навън.

Минута след това Цунами центрира рисково топката отляво към Фадига, а французинът се извиси над всички в наказателното на ЦСКА и стреля с глава, само че неопределено. При идната офанзива пък Естрада получи в наказателното поле на Левски, а Кордоба леко го побутна в гърба и нападателят на " алените " падна. Ситуацията беше обаче прекомерно лека, с цел да би трябвало Гидженов да се намесва и да отсъжда дузпа за символичния хазаин.

В 17-ата минута " алените " означиха попадение в срещата, откакто Левски за следващ път през сезона изнесе топката по земя. Андреев пусна топката към Кордоба, който загуби топката от Хайнц, защото плеймейкърът на ЦСКА го пресира. Топката отиде към Назон, който върна паралелно за норвежеца и той осъществя, само че при паса към Назон, то хаитянинът беше в засада и тя резонно бе отсъдена.

В 33-ата минута пък Асен Митков прати чудесно центриране при фал в наказателното поле на ЦСКА. Кристиан Димитров надбори Иван Турицов във въздуха и смъкна с глава към Андриан Краев, който се озова в чиста позиция. Вратарят на " алените " съкрати ъгъла и парира удара на " синия " капитан, който го и удари тежко при обстановката. Реферът Гидженов обаче отсъди фал още при скока на Димитров по отношение на Турицов.

Шест преди края на първото полувреме за първи път в срещата Уелтън съумя да показва скоростта си и подмина Иван Турицов отляво. Бразилецът центрира остро към Рикардиньо, който бе изтърван от " алената " защита от Махмутович, само че бразилският нападател на Левски се размина с топката на няколко метра пред голлинията на ЦСКА.

Две преди края на постоянното време от първата част Левски откри резултата в срещата с първия прецизен удар в мача.  " Сините " разиграха отляво по нападението си, а Уелтън остана да лежи имобилен на границата на наказателното поле на ЦСКА. Фадига реши да не изважда топката, като не е длъжен да го прави и върна обратно за Цунами. 

Той, от своя страна, центрира в наказателното поле на ЦСКА към Роналдо, който пребори Линдсет във въздуха и с глава прати топката в долния десен ъгъл на Бусато.

Секунди след подновяването на втората част Левски имаше отличен късмет да удвои своя актив. Уелтън се понесе вляво и подмина с лекост Енес Махмутович, с цел да влезе в наказателното поле на ЦСКА. Последва удар към вратата, само че сънародникът му Бусато с тяло спря удара.

В 49-ата минута ЦСКА изравни резултата в дербито. Амос Юга даде извеждащ пас към Джонатан Линдсет, само че той бе видимо затворен от Кристиан Димитров. Той не се разбра с вратаря Пламен Андреев, а Линдсет изпревари и двамата, с цел да си бутне топката настрана. 

Последва преодоляване и стреляне през двама индивида от " синята " защита, с цел да се стигне до равенството - 1:1.

Голът пристигна шоково за тима на Левски, а в 51-ата символичните домакини имаха повече от превъзходен късмет да завземат преимуществото в срещата. Асен Митков сгреши с подаване при изнасянето, а Тобиас Хайнц спря топката. Последва пас вдясно към самия Майкъл Естрада. Той реши да подава, вместо да стреля самичък, и видя Назон, само че Жереми Петрис с прелестно деяние наруши салдото на нападателя на " алените " и предотврати обрата.

Срещата за малко беше прекратена поради димки и факли от почитателите на ЦСКА, а в 60-ата минута Иван Турицов получи лекарска помощ. Шест по-късно пък капитанът на Левски - Андриан Краев, получи топката пред наказателното поле на ЦСКА след последователно нахлуване. Халфът насочи мощен удар с десния крайник, само че точността му не беше на равнище.

В 68-ата ЦСКА стигна до отлчина опция за втори гол, откакто Амос Юга разпредели превъзходен пас вляво по земя към Тобиас Хайнц. Норвежецът овалдя, само че се забави с обработването на топката. Все отново последва пас към Дюкенс Назон, който откри алтернатива да стреля, но ударът му мина край десния непряк дирек на Андреев.

Минута по-късно Нестор Ел Маестро направи две промени в своя състав, като пусна в игра Тибо Вион и Матиас Фаетон, които замениха Иван Турицов и Дюкенс Назон. ЦСКА наложи териториален напън по отношение на своя противник, който се прибра в своята половина, само че Левски беше доста рисков на контраофанзива. Така се стигна до 71-ата минута, в която Уелтън беше самичък вляво и развинти бранителите на ЦСКА. Първо мина край Тибо Вион, а след това през Енес Махмутович, с цел да насочи мощен диагонален удар, само че за жалост на бразилеца топката профуча настрана от вратата, защитавана от Густаво Бусато.

В 73-ата    Асен Митков центрира от свободен удар към Цунами, който стреля с глава, само че Енес Махмутович почисти от голлинията на ЦСКА. Последва единоборство в наказателното поле на ЦСКА, което Юга завоюва чисто, само че халфът реагира доста остро по отношение на футболист на Левски и се случи напрежение на терена сред двата тима.

След осъществяването на ъгловия удар пък Андриан Краев се извиси над всички и опита диагонален удар с глава, само че топката още веднъж мина край вратата на Бусато. Девет преди края на постоянното време Асен Митков за следващ път изтормози " алената " защита с центриране, този път от корнер. Защитата на ЦСКА работи отново нерешително, а Цунами насочи удар с глава, само че неакуратен.

В добавеното време на двубоя Матиас Фаетон се понесе през средата на терена при контраакция, само че не съумя да подаде качествено за Майкъл Естрада. Той не съумя да отиграе добре, само че в последна сметка топката се озова у Кареасо, който я подаде вляво за Фаетон. Нападателят насочи мощен удар с десния крайник, само че Пламен Андреев улови със стойностно избавяне.

В добавеното време Николай Костов пусна в игра Преслав Бачев и размени Джавад Ел Джемили, който се пяови в игра минути преди този момент.

LIVE /

0:1 Роналдо (43)

1:1 Линдсет (49)

Стадион: " Васил Левски "

Съдия: Радослав Гидженов

ВАР: Ивайло Стоянов, Георги Кабаков, Георги Тодоров

Съставите на двата тима:

ЦСКА (3-4-1-2):  1. Густаво Бусато, 22. Енес Махмутович, 21. Амос Юга, 6. Християн Петров, 19. Иван Турицов, 7. Джонатан Линдсет, 17. Емануел Шакич, 26. Марселино Кареасо, 14. Тобиас Хайнц, 9. Дюкенс Назон, 29. Майкъл Естрада

Резерви:  25. Димитър Евтимов, 13. Браян Кордоба, 4. Мено Кох, 20. Асен Дончев, 15. Тибо Вион, 8. Станислав Шопов, 10. Жираир Шагоян, 30. Данило Асприля, 11. Матиас Фаетон

Треньор: Нестор Ел Маестро

Левски (4-1-2-3) : 1. Пламен Андреев, 2. Жереми Петрис, 50. Кристиан Димитров, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами, 8. Андриан Краев, 97. Асими Фадига, 10. Асен Митков, 7. Роналдо, 9. Рикардиньо, 17. Уелтон 

Резерви: 13. Николай Михайлов, 4. Виктор Любенов, 5. Келиан ван дер Каап, 11. Джавад Ел Джемили, 16. Преслав Бачев, 20. Асен Чандъров, 22. Патрик-Габриел Галчев, 88. Марин Петков

Треньор: Николай Костов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР