ЦСКА и Левски могат да се похвалят с голяма и

...
ЦСКА и Левски могат да се похвалят с голяма и
Коментари Харесай

От Гара Дембеле до Тони Калво: Какви ги вършат бившите на Левски днес?

ЦСКА и Левски могат да се похвалят с огромна и вярна фенска маса. С триумфи, трофеи и купи... Tрансферната им политика обаче, постоянно е поставяла в неразбиране ентусиастите, които избират артикули на локалните школи пред " незнайни герои ". В последните години доста чужденци минаха през " Армията " и " Герена ". Някои от тях подвигнаха класата на тимовете си, само че други бяха обществено линчувани и жигосани като " ментета ". Ако и вие от време на време се питате " Абе, какво стана с това бразилче? ", то идващите редове са за вас...

Започваме с някои " сини " светила :

Гара Дембеле

№9 се трансформира в емблема на Левски. Головете му в Лига Европа няма скоро да бъдат забравени и името му остава вечно в сърцата на почитателите. Ахилесовата му пета беше систематичното неспазване на състезателен режим и изцепките му отвън терена. Асът бележеше във всеки мач, само че по-късно празнуваше много " шумно " успехите, а даже бе хванат да кара в нетрезво положение. През 2011-а си уреди трансфер в Бундеслигата - Фрайбург, където не съумя да се наложи. Кариерата му потегли стремително надолу. Премина през Вухан Зал (Китай) и ФК Дубай, а по-късно даже спря с футбола - не съумя да си откри тим. В момента играе за Золотурн, който е в... четвърта швейцарска дивизия!

 Гара Дембеле: В Левски да не помнят за мен, аз с такива хора не се занимавам!
Гара Дембеле: В Левски да не помнят за мен, аз с такива хора не се занимавам!

" На " Герена " видяха пари и полудяха "

Дъстли Мюлдер

Защитникът бе главен състезател на " Герена " три сезона. Неговите пробиви по десния бек и прецизните му отигравания бяха заплаха за всеки съперник. Националът на Кюрасао остави положително усещане у почитателите за престоя си и доста от тях не желаеха неговото овакантяване. То бе в посока Кипър - Аполон (Лимасол), където изигра един сезон и мина в Бреда. Помогна на тима си да завоюва промоция за холандския хайлайф.

 Снимка 315813
Източник:

Гари Родригес

Националът на Кабо Верде изигра доста мощни мачове със " синята фланелка ". Реализира 21 попадения в 44 мача във всички шампионати, а на " Герена " би трябвало да бъдат разочаровани, че не го задържаха. След престоя си у нас игра в испанския хайлайф за Елче и в гръцкия гранд Паок, с цел да премине в колоса Галатасарай. Острието е закрепостен титуляр в истанбулския гранд към този момент втори сезон. Преди месец осъществя и двете попадения във вратата на Южна Африка при значимата победа на Кабо Верди с 2:1, по пътия към Световното състезание в Русия през 2018-а. Твърди се, че го желаят клубове от британската Висша лига.

 Снимка 272368
Източник:

Базил де Карвальо

Той бе главен изпълнител на Левски в злощастния сезон 2012/2013. Наниза 19 гола в 25 мача - впечатляващо достижение, което офанзивните играчи на " Герена " не могат да доближат. Всеки " наследник " почитател си спомня с болежка последния мач за годината против Славия, приключил 1:1 и лишил софийския гранд от купата. Именно Базил бе основно настоящо лице след конфликта. Острието не бе на себе си и даде култуво изявление, в което изсипа канонада от обиди по Лудогорец. Същото лято заигра в белгийската втора лига за Уайт Стар Брюксел, където осъществя 7 гола в 28 мача. От 2015-а се състезава в Луан Кюизо - аматьорски тим във Франция. Отбелязал е 25 гола в 41 срещи.



Мигел Бедоя

Испанецът облече " синята " фланелка, пристигайки от Нумансия. Превърна се в главен футболист в средата на терена и остави позитивни страсти у почитателите. Началото му на " Герена " бе мъчно, само че две години след първия си мач управлението бе готово да усили заплатата му, с цел да остане. Отбеляза 14 гола в 59 мача. Всеки си спомня методът, по който халфът отпразнува своите попадения - имитирайки пукотевица с лък. След престоя си у нас Бедоя облече фланелката на Аполон (Лимасол). Там той осъществя единствено едно попадение в 27 мача и не съумя да затвърди мощните си игри. В момента е свободен сътрудник.

 Снимка 235428
Източник:

Антоние Аниете

Севилецът впечатли с играта си на " Герена ". Бързо съумя да се трансформира в любим на почитателите със сърцатата си игра. През първия си престой - сезон 2014/2015, бе голмайстор на родния хайлайф с 14 попадения в 28 мача. Вкара гол в последната минута в полуфинал за Купата против Лудогорец, който прати в възторг хилядите почитатели по трибуните на " Герена ". Вторият му престой през предходната година, бе доста по-слаб. Неведнъж Аниете изрази любовта си към синята концепция, само че непрекъснатите треньорски рокади бяха една от аргументите за неговия крах в последните си дни в София. В новия си тим Аполон (Смирни) е изиграл единствено два мача от началото на сезона. Гръцкият отбор се намира на последно място в елита с едвам 2 точки.

 Снимка 243160
Източник:

Тони Калво

Испанската диря в Левски продължава с каталунското крило. В своя единствен сезон със " синята " фланелка (2011/2012) осъществя 8 попадения в 20 мача. Юношата на Барселона дойде с огромни упования в Левски, само че не съумя да ги затвърди. Редуваше мощен мач с несъвършен, което накара управлението да не продължи неговия контракт. Напусна България, с цел да укрепи кипърския Анортозис, къде се приспособява по-добре и изигра 4 сезона. В тях той означи 19 гола, само че продължи с порочната си процедура да си изкарва лесни картони. Последно изкара сезон в гръцкия Верия, през който вкара единствено един гол. В момента е свободен сътрудник.

 Снимка 315815
Източник:

Кевин Бру

Халфът от Мавриций дойде на " Герена " за над половин милион лв., само че устоя едвам един сезон (2013/2014). От него се чакаха чудеса, само че... по този начин и не съумя да се наложи - класика. Превърна се в следващия несполучлив трансфер на някой от нашите тимове. Напусна " сините " в посока Англия - Ипсуич. Отборът е от най-стабилните в Чемпиъншип, където той е от 4 години. Записа 84 мача, в които осъществя 4 гола.

 Снимка 294267
Източник:

Това е дребна част от " сините " легионери, радвали или разплаквали своите почитатели с изявите си. Управниците на " Герена " имат практиката да сменят целия тим през трансферните прозорци, а постоянно количеството се оказва за сметка на качеството. Все отново, има някои играчи, които ще остават запомнени дълго на " Герена "...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР