ЦСКА и Хебър записаха убедителни победи в западния регион на

...
ЦСКА и Хебър записаха убедителни победи в западния регион на
Коментари Харесай

Хебър се справи с Енигма Фойерверк, седма победа за ЦСКА

ЦСКА и Хебър записаха безапелационни победи в западния район на ББЛ А група. В срещи, изиграни късно довечера в зала „ Сейнт Джордж “ в София, столичният отбор надделя Политехника с 83:67, до момента в който този от Пазарджик се оправи с Енигма Фойерверк с 82:57.

Хебър имаше леко преимущество при започване на своя мач, само че без да успее да натрупа по-голям задатък и след 10 минути игра водеше с минималното 17:16. През втория интервал обаче гостите поеха контрола в мача и на почивката се откъснаха с 39:27, като за цялото първо полувреме Енигма Фойерверк нямаше нито една точна пукотевица от далечно разстояние. Тимът от Пазарджик поддържаше двуцифрена преднина и след паузата, а решителната четвърт стартира при 59:41 в негова изгода. До края разликата доближи 28 точки и гостите без проблеми завоюваха безапелационно.

Хебър остава водач в класирането на запад с 16 победи и единствено 2 загуби, само че и с повече мачове от втория и третия - Локомотив 2020 и Спортист Своге. Отборът на Георги Давидов пък към този момент е с баланс 10-6.

Веселин Веселинов приключи с 16 точки и 8 битки за спечелилите, Юлий Арабаджийски има 14 точки, с 12 и 8 битки е Георги Кендеров, 11 точки означи Вангел Илиев, а 10 добави Георги Кръстев. За Енигма Фойерверк над всички с 25 точки и 15 битки бе Христо Гатев, Петър Загоров се регистрира с 12 точки и 7 битки.

" Армейците " започнаха доста мощно другия дуел и единствено за пет минути се откъснаха с 18:7. Те имаха много висока успеваемост при стрелбата от игра и след първата част водеха с 30:19. През втория интервал срещата вървеше панер за панер. Баскетболистите на Христо Ценов обаче поддържаха двуцифрен задатък и на почивката бяха напред с 45:32. След паузата ЦСКА още веднъж взе самодейността и стартира да усилва преднината си, а преди заключителната четвърт към този момент дръпна с 69:44. В оставащото време Политехника заличи част от пасива си, само че разликата бе прекомерно огромна за освен това.



Победата бе седма за ЦСКА, като отборът има и 10 загуби, а днешният му противник е с баланс 4-14.

Николай Петков бе най-резултатен за спечелилите с 16 точки, 13 има Асен Попов (7 борби), с 12 е Димитър Генов, по 11 прибавиха Стоян Кайнаров и Мартин Русев. Боби Петров вкара 20 точки за Политехника, Омар Ел-Аюби записа дабъл-дабъл от 15 точки и 13 битки, Лъчезар Везирски се регистрира с 13 точки, 10 има Иван Петков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР