ЦСКА е в третия предварителен кръг на Лига Европа и

...
ЦСКА е в третия предварителен кръг на Лига Европа и
Коментари Харесай

В Осиек имаше футболна война, с армейски дух и мъжество, спечели ЦСКА

ЦСКА е в третия прелиминарен кръг на Лига Европа и това е най-важното за тима сега. Клубът има своята харизма в интернационалните мачове. Така е било в предишното, по този начин е в този момент, по този начин ще бъде и отсега нататък. Успехът в Хърватия е огромен и не би трябвало да бъде неглижиран. Да се приказва единствено за шанс при дузпите и вяла игра от " алените " в офанзива не е сериозна. Във футбола има тактичност - офанзивна или отбранителна. Е, колкото и да ни говореше Люпко Петрович на конференцията преди мача в Осиек, че ЦСКА ще нападна и ще търси нова победа, на всички ни беше ясно, че ще заложи на футболисти с повече отбранителни функционалности. Легендата е цар с тази тактичност и тя още веднъж му донесе триумф. А при дузпите не е единствено до шанс. Черниаскус избави майсторски една, Бодуров сподели на всички по какъв начин би трябвало да се извършва удар от бялата точка. Пак по думите на Люпко - какво да тренираш дузпи, това или го можеш, или не.

В Осиек имаше футболна война. Тя стартира още в София, след феноменалния гол на Евандро и триумфа на ЦСКА с 1:0. Младият ментор на хърватите Дино Скендер побърза да изясни по какъв начин тимът му е по-добър и на техен терен всичко ще си пристигна на мястото. А точно - " синьо-белите " ще се оправят с българския отбор. Президентът им Иван Мещрович пое щафетата от треньора - стадионът на Осиек бил като " Сантяго Бернабеу " спрямо " Българска войска ". Е, бях на " Градски врт ". Има нещо общо с " Бернабеу " - и на двата стадиона почитателите на домакините нямат доста мотиви за наслада напоследък... Не може да се отхвърли, от вътрешната страна наподобява обичайно, има светлинно табло и някои улеснения. Но е типично оборудване на Балканите. Старо, порутено, напряко плашещо извън. След мач би трябвало да обиколиш половината стадион измежду почитателите на Осиек, с цел да стигнеш до микс-зоната. Но това са журналистически несгоди.

Да оставим стадиона. Новият им сигурно ще е впечатляващ. Ще се влагат 50 милиона евро, бюджетът на клуба е към 20. Осиек има отлични футболисти и това беше маркирано доста пъти от Петрович. Срещу ЦСКА се изправи сериозен противник с пари, добра организация, представител на страната международен вицешампион. " Синьо-белите " се виждаха в ролята на любимци и не стопираха да го показват. Футболната война продължи...

Сутринта, в деня на мача, прегледах локалната спортна преса. То не бяха закани, на моменти даже лека надменност. " Българите просто няма с какво да ни изненадат ", " Осиек е по-силен и ще го потвърди ", " ЦСКА не знае да се пази ", гласяха част от заглавията. Хубаво е да имаш самочувствие, само че във футбола си има закономерности. Както означих, за " алените " дуелите в Европа са по-специални. Отделно, всички знаем какъв брой доста са трофеите в музея на " Армията ". Осиек има една Купа на Хърватия и това е.

И локалните " ултраси " бяха тръгнали на война. Но не тъкмо футболна. Търсеха разпра. Търсеха някакво " доказване ". " Лоши момчета ", които имат потребност от внимание. " Кохортата " впечатли с гласовитост и пирография по време на мача. Личи си, че " доста воли Осиече ". Но ЦСКА не беше самичък в тази война. Зад себе си още веднъж имаше огромна на брой агитка, която поддържа тима от първата минута до последната дузпа, вкарана от Али Соу. Така, както Сектор " Г " си знае - до финален мирис и с цяло сърце.

ЦСКА завоюва една борба, ЦСКА завоюва и тази футболна война. С " армейски " дух и геройство. Пободни мачове се взимат по този начин - с тактическа дисциплинираност и себераздаване на терена. " Червените " стояха доста добре в отбрана. Като изключим ситуацията при гола на Майсторович, когато Нуно Томаш закъсня с опазването на противника и не скочи добре при високата топка. За сметка на това Раул Албентоса беше безукорен в дебюта си. Футболист с голям опит в Ла Лига, пазил Меси, Роналдо и Суарес, няма по какъв начин да се уплаши от Осиек и " усташите ". Исполинът действаше умерено. Личи си, че идва от Испания - не гледаше да чисти топката с шут напред и забит в земята взор, а да откри непосредствено атакуващ състезател на ЦСКА. Често му се получаваше. Добри думи заслужава и капитанът Николай Бодуров, който направи нов мощен мач за тима. Отбеляза дузпата си по безапелационен метод със мощен удар под горната греда.

ЦСКА извърши тактическия проект на Люпко Петрович. Но прави усещане и положителната физическа подготовка на тима. Тук положителните думи са за Кирил Динчев, който за първи път организира предсезонния лагер самичък в това отношение. Футболистите устояха на натиска и темпото 120 минути, изглеждаха свежи даже след мача.

За момента това е добре. Ясно е, че има още доста какво да се желае, най-много в предни позиции. Али Соу продължава да пропуща от отлични положения, а Тони Уот към момента е загадка. Със сигурност упованията към момента не е оправдава и Диего Фабрини. Въпреки че нощес се показа малко по-добре, спрямо предходните му мачове.

ЦСКА се върна на победния път против Славия, в този момент в профил сериозен тим в Европа. Идва нов подобен - Зоря. Идват нови две борби, нова футболна война. Не се съмнявайте, че ще бъде тъкмо по този начин. И шансът се усмихна на " армейците " на няколко пъти против Осиек. Без късмет в спорта не може. Но, в случай че в действителност огромната цел е влизане в групите на Лига Европа, ще би трябвало да забележим и повече качество в офанзива. Защо в плейофите става доста, доста тежко... /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР