ЦСКА е предприел съдебни действия спрямо ЦСКА 1948, който бе

...
ЦСКА е предприел съдебни действия спрямо ЦСКА 1948, който бе
Коментари Харесай

ЦСКА съди ЦСКА1948

ЦСКА е подхванал правосъдни дейности по отношение на ЦСКА 1948, който бе разгласен от БФС за нов член на елита. Това стана ясно от изявление на основния управител на отбора от Борисовата градина Стойчо Стоилов пред bTV. 

" Щом УЕФА е споделила, че всички шампионати би трябвало да завършат и да се съблюдава спортният феърплей, значи това би трябвало да стане. В момента в България БФС подцени това нещо – тези инструкции от УЕФА. 1948 по принцип и в „ Б “ група влязоха непозволено, в този момент и в „ А “. Не знам какъв е този почтен път, за който приказват, само че сигурно не е почтен път. Просто е смешно това, което те стартират. Нали имат един файтон почитатели, нали до момента имаха мачове и се гледаха, виждаха се. Предполагам знаете на нашите мачове какъв брой почитатели идваха – и на евротурнирите, и на дербито с „ Левски “ се пълнеха стадионите, тъй че кой е ЦСКА е ясно. И апропо те употребяват абревиатура, която е непокътната от нашия клуб и нямат право да я употребяват. И всички медии, и БФС като изписват по този метод ЦСКА – това е нелегално ", съобщи Стоилов.

" Доколкото знам, ограниченията против тях са подхванати. Съдебни. Да не могат те да употребяват абревиатурата, емблемата. Обаче в България очевидно всичко е допустимо... ", сподели още той. 

През лятото на 2016 година след банкрута на " ПФК ЦСКА " АД Гриша Ганчев сътвори " ЦСКА-София " с присъединяване на " Литекс " и " Чавдар " Етрополе. Клубът получи право да се състезава в новосформираната Първа лига, до момента в който ЦСКА 1948 стартира от найниските равнища на родния футбол, преди да се изкачи във Втора лига. Сред най-сериозните разногласия сред двата клуба бяха спечелването на последователите, правото върху активите на " ПФК ЦСКА " и стадион " Българска войска ".

През 2017 г. първодивизионният ЦСКА на Гриша Ганчев завоюва търга за емблемата и останалите активи на банкрутиралия " ПФК ЦСКА " АД. Победител в процедурата, която се организира в Кърджали, бе компанията " Ред Енимълс " с представител Иван Велчев-Кюстендилеца. Компанията, доближена до самия клуб завоюва с оферта на стойност към 8 млн. лева, която бе близо 5 пъти над първичната цена от към 1,6 млн. лева. Впоследствие ФИФА разгласи сдружението за състезателен правоприемник на " ПФК ЦСКА ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР