ЦСКА е първият финалист за Купата на България, след като

...
ЦСКА е първият финалист за Купата на България, след като
Коментари Харесай

Драма прати ЦСКА на трети пореден финал за Купата

ЦСКА е първият финалист за Купата на България, откакто победи Славия с общ резултат 9:7 след осъществяване на дузпи.

Още в границите на първото полувреме " белите " заличиха двойния си пасив от първия мач и се върнаха в играта с два бързи гола на Тони Тасев и Иван Минчев.

Резултатът остана изменен в постоянното време и след продълженията, което наложи спечелилият да бъде излъчен след осъществяване на дузпи.

В воин при осъществяването на ударите от бялата точка се трансформира Димитър Евтимов, който съумя да се оправдава за попадението на Минчев, отразявайки два изстрела на съперника и пращайки тима си на финала.

Още в третата минута домакините можеха да поведат в резултата, откакто Жорди Кайседо засече центриране на Федерико Варела от свободен удар. Светослав Вуцов обаче се намеси уверено и опази вратата си от ранно попадение.

Пет минути по-късно обаче Тони Тасев изненада " алената " защита и означи гол, намалявайки пасива на своя отбор в общия резултат. Гостите матираха " алената " защита с отличен пас отляво към Радослав Кирилов, който върна към Тони Тасев, за който остана единствено да чукне топката в опразнената врата.

В 12-ата минута Иван Минчев означи второ попадение за " белите " и върна интригата в полуфинала. След постепенна офанзива на гостите топката попадна в краката на Иван Минчев, който с удар от далечна отдалеченост трансферира Евтимов и вкара феноменално попадение.

Домакините отвърнаха мигновено с мощна офанзива, приключила със противоречив проблем. Жорди Кайседо засече центриране с глава и стреля към вратата на Вуцов, който не съумя да се намеси по най-хубавия метод, макар че извади кълбото. Положението бе прегледано благодарение на ВАР, след което съдията Волен Чинков реши, че топката не е минала голлинията с целия си размер и за злощастие на " аления " щаб, попадение не бе записано.

След половин час игра Йон Бакеро фаулира Мазику и подари на съперника директен свободен удар от добра позиция. Зад топката застана Варела, който обаче разочарова извънредно доста с изстрела си, който прелетя високо над вратата.

В края на първата част пристрастеностите се нажежиха и след вербален спор с основния арбитър Волен Чинков наставникът на гостите - Златомир Загорчич, както и аварийният вратар Георги Петков получиха жълти картони за острата си реакция. Алън Пардю пък направи ранна смяна в състава си, заменайки Федерико Варела с Греъм Кери.

В края на полувремето Иван Минчев можеше да изненада Димитър Евтимов от ъглов удар, само че вратарят отрази и не позволи нов гол във вратата си. ЦСКА отвърна с добра офанзива, в която Жорди Кайседо бе изведен по необикновен метод от Маурисио Гарсес, само че стражът на гостите съкрати ъгъла, а нападателят на " алените " стреля неопределено.

С началото на първата част " алените " пробваха да трансформират развоя с изстрел на Тибо Вион, който обаче бе блокиран от отбраната на гостите.

В 68-ата минута неприятна връзка в " аления " лагер и още по-лошо изчистване от страна на Димитър Евтимов подариха топката на Йон Бакеро, който пък мигновено изстреля кълбото към празната врата, само че ударът му бе прекомерно неакуратен. Секунди по-късно Светослав Вуцов също излезе неразчетено и се размина с топката, само че за негово благополучие Жорди Кайседо не съумя да отиграе в точния момент.

Секунди преди приключването на постоянните 90 минути Карло Мухар профука " златен късмет " да прати тима си на край, пращайки топката отвън очертанията от извънредно близка отдалеченост. Така дуелът влезе в продължения.

В началото на второто продължение домакините изявиха искания за дузпа, откакто топката срещна ръката на Емил Виячки след удар на Вилдсхут. След бърз обзор благодарение на ВАР обаче стана ясно, че няма непозволени дейности на футболиста на " белите ".

Последва страховит късмет пред Греъм Кери, който обаче не съумя да откри топката и пропусна да изведе тима си напред в общия резултат.

В края на второто продължение Светослав Вуцов и Йоан Баи се сблъскаха ужасяващо, което наложи намесата на медицинските екипи, които помагаха по всякакъв начин на футболиста на " алените ", който в началото изпадна в безсъзнание, само че медицинските екипи съумяха да го свестят.

Двата тима бяха безкомпромисни при осъществяването на дузпите, само че два отразени изстрела от Димитър Евтимов класира ЦСКА за финала на SESAME Купа на България.

Снимка: Lap.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР