ЦСКА беше много близо до това да се изложи чутовно

...
ЦСКА беше много близо до това да се изложи чутовно
Коментари Харесай

Противоотровното трио на ЦСКА

ЦСКА беше доста покрай това да се изложи чутовно против малтийския Сиренс и да токсини историята си с нов неуспех, който може би щеше да е по-срамен от Мура и Зимбру. Но на сцената се появи Противоотровното трио - Густаво Бусато, Ахмед Ахмедов и Али Соу. За да избави тима от големия срам.

Густаво Бусато

Най-обвиняваният футболист на ЦСКА от завършек на предишния сезон и началото на този. На финала за Купата на България против Локомотив (Пловдив) не позволи гол до дузпите, само че при тях не избави нито един удар от бялата точка, даже не хвана ъгъла на ударите. Сега го направи. Отрази дузпа на Сиренс и се оправдава. Смея да настоявам, че хвана по-важната дузпа. ЦСКА има 20 Купи на България, рано или късно отново ще победи с трофея. Но отпадане от Сиренс оставаше вечно в историята на клуба, щеше да тежи като воденичен камък. Бразилецът записа дълга серия от мачове със " суха мрежа " през предишния сезон, само че в този момент получи попадение във всяка среща през тази акция. Носи лека виновност за головете на Мартин Камбуров, за това на Ботев (Пловдив), носи виновност за гола на Ботев (Враца). Срещу врачани обаче, блесна и със избавяне, което беше сигурен гол. Същото направи и против Сиренс, още в първите минути на мача, когато отрази мощен удар на съперников състезател отблизо разстояние. Бусато заслужава овации за представянето си нощес. И поради това, че единствен на терена увеличи звук към съотборниците си, беше водач.
 Снимка 493911
Източник:

Ахмед Ахмедов

Нападателят се обрисува като " златната запаса " на ЦСКА. Появи се като промяна по време на мача с новака ФК ЦСКА 1948 и се регистрира с две асистенции за головете на Валентин Антов и Али Соу. Сега означи скъпия гол за " армейците ", с който изравниха резултата против малтийците. Ахмедов продължава да прогресира и нищо чудно скоро да го забележим като титуляр до Соу в скица с двама нападатели, за което загатна и Стамен Белчев. С добра физика и разпространение, с голов усет, което се вижда от представянето му в Дунав, той има място на " Армията " и може да се трансформира в съществена фигура след време.
 Снимка 493912
Източник:

Али Соу

Всеки ден, всеки час - гамбиецът е на върха на езика на " алените " почитатели. Не стопират да го подлагат на критика за пропуските. Крайно време е да свикнат, че той е подобен футболист - може да пропусне от 100-процентово състояние, след което да вкара от сложна позиция, да си създаде гола. Соу е най-важният състезател на ЦСКА от началото на сезона. Беше прецизен в три от четирите мача досега - против ФК ЦСКА 1948, Ботев (Враца) и Сиренс. В другия дуел завоюва фаула, след който падна победното попадение на Стефано Белтраме - във вратата на Ботев (Пловдив). Али означи дебютния си гол за ЦСКА в Европа, само че в какъв миг - в продължението на дуела с малтийците. Преди това беше прецизен при дузпите против Осиек в Хърватия, само че приказваме за гол в постоянното време. Дебютно в Лига Европа беше и това на Ахмедов. Али Соу е най-резултатният чужденец в историята на клуба, класен футболист, който би трябвало да поработи върху завършващия удар и осъществяването на дузпи. Щом в този момент е с такива индикатори, представете си какви ще са те, в случай че вкарва 70% от ситуациите за гол, които му се откриват. Всъщност, в случай че стартира да го прави, надали ще се задържи на " Армията " още дълго.
 Снимка 493913
Източник:

Това са футболистите, които заслужават положителни думи след драмата със Сиренс. Другите да се замислят къде се намират. И да се плеснат по главите, тъй като нямат право да играят по този начин - за огромен клуб като ЦСКА, и то в Европа.
 За ушите и в музея! Че стомната на ЦСКА скоро ще се счупи...
За ушите и в музея! Че стомната на ЦСКА скоро ще се счупи...

Стига извинения, идват мачове на истината
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР