ЦСКА бе напът да сътвори огромен гаф и да направи

...
ЦСКА бе напът да сътвори огромен гаф и да направи
Коментари Харесай

Матиас Фаетон набра инерция

ЦСКА бе напът да сътвори голям гаф и да направи сериозна крачка обратно по пътя си към шампионската купа против Пирин в Благоевград. Причината това да не се случи обаче се споделяше Матиас Фаетон. Националът на Гваделупа се появи на терена след час игра на мястото на звездата на отбора Тобиас Хайнц и единствено в границите на 100 секунди сред 79-ата и 80-ата минута донесе поврат на армейците с гол и асистенция, направени съвсем напълно от него.

Близо 4 месеца откакто прехвърлянето му на " Армията " беше разгласен, нападателят най-сетне стартира да оправдава огромните упования на почитателите към себе си. А те нямаше по какъв начин да са по-различни, откакто голмайсторът на втородивизионния френски Гренобъл за предишния сезон (б.а. - с 10 попадения) се трансформира в най-скъпото попълнение на ЦСКА за последните две десетилетия.

Според авторитетни издания във Франция армейците са се преборили за подписа му с швейцарския Йънг Бойс, а с цел да се увеличи още повече ентусиазмът към прехвърлянето му, Фаетон означи два красиви гола във вратата на Куба на Голд Къп едвам няколко дни след представянето му като нов състезател на ЦСКА. Попаденията за часове събраха десетки хиляди гледания в алените групи в обществените мрежи, а на " Армията " се очакваше нова голова машина.

Именно присъединяване му в конкуренцията на КОНКАКАФ обаче значително саботира първите месеци на " Армията " за Матиас. Той нямаше нито ден отмора, като от Съединени американски щати незабавно се прибра да си събере багажа във Франция и се причисли към подготвителния лагер на алените. Без никаква сработка с новите си съотборници, само че пък в игрови темп за разлика от огромна част от тях, Фаетон бе хвърлен незабавно в огъня и стартира като титуляр в 9 от първите 10 мача за сезона.

С положителния си демараж и експлозивност бе най-острият футболист на ЦСКА в дебюта си против Хебър в Пазарджик, когато се появи на почивката, само че откакто влезе в стартовия състав в идващите мачове, последователно стартира да губи от формата си, вместо да я покачва. Влизаше с огромно предпочитание във всяка среща, само че играта по този начин и не му спореше, не успяваше и да влезе в комбинации със съотборниците си, а опитите му за такива най-често завършваха с неразбирателства.

Логично се стигна и до изваждането му от титулярите от Нестор Ел Маестро, само че и това не оказа помощ за навлизането му в по-добър темп. Очевидно е, че Фаетон разполага с отлични за родните стандарти качества, само че акомодацията му протичаше доста по-бавно, в сравнение с всички в ЦСКА им се искаше.

Епизодични експлоадирания като страхотната асистенция за Линдсет на " Колежа ", отстъпваха място на много повече безлични изяви. Последният образец бе безконечното дерби с Левски, когато се появи в средата на втората част, само че по този начин и не си пролича, че е на терена.

И когато започнаха на напред във времето да излизат първите въпроси дали Фаетон въобще ще успее да се напасне към особената родна реалност, пристигна срещата в Благоевград. На неравния терен на стадион " Христо Ботев " Матиас бе единственият източник на футбол от състава с черни фланелки. Всяко негово отиграване внасяше заостреност в офанзивите и разумно точно негови измъквания от зелената защита доведоха до двете попадения в противниковата врата и скъпоценните три точки в борбата за купата.

Фаетон сподели, че няма желание да изпада в миманса, а е подготвен да се завърне в титулярния състав. Отсъствието му от него е било засилка, а головете в Благоевград - резултат от набраната инерция. А в този момент е ред на треньора Ел Маестро да се възползва от възхода му и да го продължи. Срещата с Пирин даде задоволително претенденти за " отмора ", измежду които ваксинираните досега Назон и Хайнц. Фаетон най-накрая сподели какво може, в този момент е ред наставникът му да покаже храброст и да го върне измежду титулярите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР